{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Postavljanje prvih vjetroelektrana u HBŽ

F
FENA
9.12.2008. u 09:08
0
6
Postavljanje prvih vjetroelektrana u HBŽ
0
Postavljanje prvih vjetroelektrana u HBŽ
Tijekom 2008. godine Vlada Hercegbosanske županije potpisala je tri ugovora za iskorištavanje energije vjetra u toj županiji i to u općinama Livno, Kupres i Tomislavgrad, a postavljanje prvih elektrana očekuje se do kraja 2009. godine.
Prema riječima predsjednika Povjerenstva za koncesije Mate Šiške, procedura za izdavanje koncesijskog ugovora nije jednostavna i vremenski traje dugo i to minimalno godinu dana.

"Razlog su duljina mjerenja potencijala vjetra, također godinu dana te uvrštavanje lokacije, što je predmet koncesije, u prostorne planove općina i Županije", kazao je Šiško.

On je istaknuo da Vlada Hercegbosanske županije pokazuje sluh za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije.

U proceduri je i dodjela koncesije za izgradnju mini hidrolektrane u Šujici kod Tomislavgrada jačine do 5 MW, a najavljena je i proizvodnja elektrana na sunčevu energiju. To potvrđuje da se sve više investitora odlučuje upravo na investiranje u obnovljive izvore energije, kazao je Šiško.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: