{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Postavljanje kamena temeljca za fabriku "Argete" u Hadžićima

S
Sarajevo-x.com
9.12.2005. u 16:40
0
1
Postavljanje kamena temeljca za fabriku "Argete" u Hadžićima
0
Postavljanje kamena temeljca za fabriku "Argete" u Hadžićima
U petak, 09.12.2005. održala se ceremonija postavljanja kamena temeljca povodom početka izgradnje fabrike "Argeta" paštete u Binježevu, općina Hadžići.
Nakon press konferencije slijedila je ceremonija postavljanja kamena temeljca za izgradnju fabrike "Argete", sa početkom u 14:00 sati.

Na ceremoniji je kratko govorio Premijer FBiH gosp.Hadžipašić i predsjednik Uprave DrogaKolinska gosp. Robert Ferko, koji su uručili donaciju juniorskom skijaškom klubu „Ilidža“.

Tvornica za proizvodnju jedne od najomiljenijih robnih marki u BiH, paštete Argeta, počet će sa radom u jesen 2006. godine, a snadbijevat će tržišta bivše Jugoslavije, Turske te Bliskog i Dalekog Istoka.

Izgradnja ove tvornice, čija ukupna investicija iznosi 20 miliona eura služi širenju poslovanja DrogaKolinske na novim tržištima. Ovo je izuzetno velik i značajan korak koji će pored otvaranja osamdeset novih radnih mjesta utjecati i na cjelokupan ekonomski razvoj Bosne i Hercegovine. Gradnja ove tvornice je jedan od rezultata nedavno sklopljenog sporazuma o strateškom partnerstvu prehrambenih kompanija Droga Portorož iz Izole i Kolinske iz Ljubljane.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: