Početkom marta u Beogradu
0

Poslovni forum privrednika BiH i Srbije

FENA
Na inicijativu Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, a u suorganizaciji Vanjskotrgovinske komore BiH i Privredne komore Republike Srbije, u Beogradu će 4. marta biti održan poslovni forum privrednika dviju zemalja.

Primarni cilj ovog poslovnog foruma, kako ističu u Vanjskotrgovinskoj komori, jest smanjenje vanjskotrgovinskog deficita i bolje predstavljanje bh. izvoznih kompanija na tržištu susjedne Republike Srbije.

Poslovni forum će biti organiziran u dva dijela: opći-plenarni dio i drugi dio predviđen za bilateralne sastanke između bosanskohercegovačkih i srbijanskih kompanija iz svih industrijskih oblasti

U plenarnom dijelu foruma, učesnicima će se obratiti predstavnici ministarstava vanjskih poslova BiH i Srbije, predstavnici Vanjskotrgovinske komore BiH i Privredne komore Srbije te institucija za promociju investicija.

Glavna tema o kojoj će se razgovarati ticat će se privredne saradnje između Republike Srbije i Bosne i Hercegovine u uvjetima primjene Sporazuma CEFTA.

Također, tokom foruma će biti upriličen i okrugli sto o temi "Unapređenje privredne saradnje u oblasti energetike između Republike Srbije i Bosne i Hercegovine".