{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poslovne novine pripremaju projekat "100 najvećih u BiH"

F
27.5.2010. u 13:04
0
6
Poslovne novine pripremaju projekat "100 najvećih u BiH"
0
Poslovne novine pripremaju projekat "100 najvećih u BiH"
Foto: Ilustracija
Poslovne novine u izdanju Privredne štampe iz Sarajeva pripremaju i ove godine, 38. put, projekat "100 najvećih u BiH" u 2009.
Projekat "100 najvećih u BiH" se sastoji od izbora 100 najuspješnijih bh. kompanija, objave rang-liste u specijalnom izdanju Poslovnih novina (dvobroj juli/august) i svečane ceremonije dodjele priznanja.

Lista kompanija, odnosno rangiranje vrši se objektivno na osnovu pokazatelja koje dostave same kompanije i već godinama je koriste domaće i strane organizacije i institucije za analizu stanja u privredi. Ove godine će i firma za ocjenu boniteta kompanija BonLine iz Zagreba analizirati prikupljene podatke.

Kompanije, njih 100 najvećih u Bosni i Hercegovini, rangiraju se prema ukupnom prihodu, netodobiti, izvozu i investicijama.

Od prošle godine uvedena je i rang-lista malih i srednjih preduzeća, a kako je od ove godine Zakon o računovodstvu i reviziji definirao precizne kriterije za kategorizaciju na mala, srednja i velika, time će i ova lista biti sadržajnija, preciznija i kvalitetnija.

U projektu mogu učestvovati sve bh. kompanije bez obzira na djelatnost i veličinu tako što će dostaviti popunjeni upitnik u Poslovne novine do 15. juna. Anketni list se može preuzeti na web portalu Privredne štampe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: