{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


'Poslovne novine' dodijelile priznanja vodećim firmama u BiH

F
16.7.2008. u 15:26
0
0
'Poslovne novine' dodijelile priznanja vodećim firmama u BiH
0
'Poslovne novine' dodijelile priznanja vodećim firmama u BiH
I ove godine 'Poslovne novine', izdanje Privredne štampe d.o.o. Sarajevo dodijelile su priznanja vodećim firmama u Bosni i Hercegovini prema ostvarenim rezultatima u 2007. godini, a na osnovu ankete "Sto najvećih fimi u BiH“ koju ta izdavačka kuća pravi više od 35 godina.
Na svečanosti danas u Sarajevu priznanja su dobili u oblasti investicija JP Elektroprivreda BiH sa ukupnim investicijama od 118,84 miliona KM u prošloj godini, BH Telecom d.d. Sarajevo za investicije od 112 miliona KM, te Arcelor Mittal d.o.o. Zenica za investicije od 68,21 milion KM.

Najveći izvoznici u prošloj godini bili su Aluminij d.d. Mostar sa izvozom od 501,71 milion KM, zatim Arcelor Mittal d.o.o. Zenica sa izvozom od 363,15 miliona KM, te ASA Prevent grupacija Sarajevo sa izvozom od 245,47 miliona KM.

Priznanja za ostvarenu neto dobit u prošloj godini dobili su BH Telecom d.d. Sarajevo za ostvarenu dobit u prošloj godini od 162,50 miliona KM, Telekomunikacije RS a.d. Banja Luka za neto dobit od 79,09 miliona KM, te Arcelor Mittal d.o.o. Zenica za dobit od 63,19 miliona KM.

Prve tri firme po ukupnom prihodu u prošloj godini od stotinu najvećih bile su JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo sa prihodom od 765,26 miliona KM, ASA Prevent grupacija sa prihodom od 702, 97 miliona KM, te Aluminij d.d. Mostar sa prihodom od 623,73 miliona KM.

I ove godine 'Poslovne novine' dodijelile su specijalno i najveće priznanje „Srebrni pečat“ Kompaniji Violeta d.o.o. za ukupne rezultate poslovanja, doprinos razvoju privrede i zapošljavanju kao i razvoju vlastitog brenda, te uvođenju čistije proizvodnje radi prevencije i smanjenja otpada odnosno uvođenja ekoloških standarda u proizvodnju.

Specijalno priznanje za razvoj i zapošljavanje dobila je kompanija Alma-Ras d.o.o. Olovo, a specijalno priznanje za poslovne rezultate je dobio Arcelon Mittal Prijedor d.o.o.

Također dodijeljeno je i specijalno priznanje za bh. robnu marku koje je dodijeljeno kompaniji Bimal d.d. Brčko.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: