Donesena odluka
0

Poslovna zona Mostar na području Južnog logora

FENA
Na inicijativu Udruženja za poduzetništvo i posao (LiNK) Mostar i zalaganja gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića te predsjednika Gradskog vijeća Murata Ćorića i samih vijećnika, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Mostara donesena je odluka o formiranju Poslovne zone Mostar, priopćeno je iz LiNK-a.

Poslovna zona bit će na području Južnog logora na ulazu/izlazu grada Mostara, od Bolnice "Safet Mujić" i Egipatskog sela do raskrsnice na izlazu/ulazu u Mostar, odnosno pojasu od ceste do rijeke Neretve.

U priopćenju se navodi kako je riječ o iznimno važnom projektu koji će dovesti do otvaranja novih poduzeća i institucionalne podrške gospodarstvu, kao i do rješavanja problema lokacije Poslovnog inkubatora.

"Osnivanjem nove Poduzetničke zone i dodjelom primjerenije lokacije za njih ali i za brojne druge poduzetnike, osigurat će se adekvatan prostor za rad, s potrebnom infrastrukturom, kako bi nesmetano mogli raditi i razvijati svoj posao.

Poduzetnička zona će dovesti do novih investicija u gradu Mostaru kao i toliko željenih i potrebnih novih upošljavanja", navodi se u priopćenju.

Udruženje LiNK je duže vrijeme u tom projektu i na sebe je preuzelo veliku odgovornost kada je u pitanju cjelokupni ustroj Poslovne zone.

Optimistični su u konačni uspjeh jer očekuju pomoć institucija među kojima Bisnis Servis Centar (BSC) Mostar, Odjel za gospodarstvo i komunalne poslove grada Mostara, Regionalne razvojne agencije REDAH, Ministarstva gospodarstva i Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Federalnog ministarstva razvoja (FMRPO), Europske komisije za BiH, te drugih inozemnih institucija i donatora s kojima Udruženje LiNK ima dugogodišnju suradnju.

"Ujedno Poslovna zona će popraviti cjelokupnu sliku i poslovno okružje u gradu Mostaru i Hercegovini te potaknuti razvoj malog i srednjeg poduzetništva po modelu razvijenih europskih država", navodi se u priopćenju LiNK-a.