biznis
0

FOTO / Poslovna saradnja poduzetnika BiH i Holandije

Sarajevo-x.com
U prostorijama Ambasade BiH u Hagu održan je 1. sastanak Holandsko-bosanske poslovne mreže NBBN (Netherlands Bosnian Business Network). NBBN je utemeljena sa ciljem unapređenja poslovnih veza između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Holandije.

U radu sastanka sudjelovalo je više desetaka poduzetnika iz Holandije i Bosne i Hercegovine, na čelu sa osnivačima NBBN-a Wouterom Putom i Paulom Verlindenom. Delegaciju bh. poduzetnika predvodili su direktorica Regionalne razvojne agencije za regiju Centralna BiH Amela Malićbegović i njen saradnik Senad Pašalić, menadžer za podršku MSP.

Prigodnim govorima prisutnima su se obratili ambasadorica Miranda Sidran Kamišalić i ambasador Kraljevine Holandije u BiH Sweder van Voorst tot Voorst. Tom prilikom istaknuli su važnost izgradnje pozitivnog imidža Bosne i Hercegovine i uklanjanja administrativnih prepreka u cilju uspostavljanja tješnjih privrednih veza između dvije zemlje, te su na tom planu obećali punu podršku aktivnostima NBBN-a.

U sklopu sastanka održane su kratke prezentacije tri poslovna projekta koji predstavljaju primjere uspješne saradnje bosanskohercegovačkih i holandskih poduzetnika. Nakon prezentacija razmijenjene su ideje o budućem smjeru i metodama rada NBBN-a, te je dogovoreno da se sljedeći sastanak održi u septembru ove godine.

Nakon radnog dijela sastanka održan je prijem na kojem su učesnici imali priliku da uspostave neposredne kontakte i razmijene ideje o mogućim oblicima buduće poslovne saradnje.

Više informacija o aktivnostima NBBN-a može se naći na web-stranici mreže LinkedIN. Putem navedene stranice u NBBN mogu se učlaniti svi zainteresirani za poslovne projekte između Bosne i Hercegovine i Holandije.