{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poslovanje Željeznica bez podrške Parlamenta

F
27.10.2009. u 17:59
0
1
Poslovanje Željeznica bez podrške Parlamenta
0
Poslovanje Željeznica bez podrške Parlamenta
Predstavnički dom Federalnog parlamenta na današnjoj sjednici u Sarajevu nije dao većinsku podršku izvještaju o prošlogodišnjem poslovanju Javnog preduzeća Željeznice Federacije BiH.
Rečeno je da iz godine u godinu ovo preduzeće posluje s gubicima i da mu se osnovni kapital smanjuje, a uprkos tome, značajno povećava broj zaposlenih te shodno tome planira veće sume za plaće.

Povodom takvih pokazatelja, Federalna vlada zadužena je da Parlamentu predoči izvještaj o tome zašto dolazi do smanjivanja osnovnog kapitala u javnim firmama.

Istovremeno je zatražena informacija o utrošku kredita koje je Parlament FBiH odobravao dosad za željeznice u Federaciji, a riječ je o stotinama miliona KM, prema riječima poslanika Ante Čolaka, ujedno inicijatora ovog zahtjeva.

Za razliku od izvještaja o poslovanju Željeznica, poslanici su odobrili većinom glasova izvještaje o prošlogodišnjem radu Federalne regulatorne komisije za električnu energiju te o stanju poljoprivrede u Federaciji, dok su za narednu sjednicu odgodili izjašnjavanje o radu Federalnog pravobranilaštva jer niko od predstavnika ove institucije nije danas došao u Parlament.

Predstavnički dom zasjedat će i sutra s početkom u 10 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: