{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poskupljuje gorivo u FBiH

S
11.8.2009. u 11:53
0
28
Poskupljuje gorivo u FBiH
0
Poskupljuje gorivo u FBiH
Foto: AFP/File
Prema informacijama kojima raspolažemo u Udruženju prometnika naftnih derivata FBiH u narednim danima se može očekivati korekcija cijena u maloprodaji naftnih derivata.
Kako su nam rekli iz Udruženja korekcije nastaju kao direktna posljedica povećanja rafinerijskih cijena, koje su uzrokovane, vrlo intenzivnim rastom barela na svjetskom tržištu u posljednje vrijeme.

Obzirom da je došlo do povećanja nabavne cijene derivata, maloprodajne cijene će se povećati i to EURO dizel za oko 5 feninga, LUEL za oko 5 feninga te benzini za oko 5,5 feninga.

"Radi se o okvirnom povećanju što u praksi znači da će distributeri procijeniti u kojem omjeru će povećati cijene derivata na svojim benzinskim pumpnim stanicama, a u skladu sa svojom cjenovnom politikom", rekla je za Sarajevo-x.com Amela Kečo, sekretar Udruženja prometnika naftnih derivata u FBiH.

Ona je naglasila da posljednjih sedmica na tržištu Federacije BiH nije vršena korekcija cijena u maloprodaji iako su rafinerije konstantno povećavale nabavne cijene, što znači da su domaći distributeri naftnih derivata imali razumijevanja za svoje kupce.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: