{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poskupljuje gorivo u FBiH

S
11.8.2009. u 11:53
0
28
Poskupljuje gorivo u FBiH
0
Poskupljuje gorivo u FBiH
Foto: AFP/File
Prema informacijama kojima raspolažemo u Udruženju prometnika naftnih derivata FBiH u narednim danima se može očekivati korekcija cijena u maloprodaji naftnih derivata.
Kako su nam rekli iz Udruženja korekcije nastaju kao direktna posljedica povećanja rafinerijskih cijena, koje su uzrokovane, vrlo intenzivnim rastom barela na svjetskom tržištu u posljednje vrijeme.

Obzirom da je došlo do povećanja nabavne cijene derivata, maloprodajne cijene će se povećati i to EURO dizel za oko 5 feninga, LUEL za oko 5 feninga te benzini za oko 5,5 feninga.

"Radi se o okvirnom povećanju što u praksi znači da će distributeri procijeniti u kojem omjeru će povećati cijene derivata na svojim benzinskim pumpnim stanicama, a u skladu sa svojom cjenovnom politikom", rekla je za Sarajevo-x.com Amela Kečo, sekretar Udruženja prometnika naftnih derivata u FBiH.

Ona je naglasila da posljednjih sedmica na tržištu Federacije BiH nije vršena korekcija cijena u maloprodaji iako su rafinerije konstantno povećavale nabavne cijene, što znači da su domaći distributeri naftnih derivata imali razumijevanja za svoje kupce.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: