{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Posjeta Rudnicima uglja "Kreka“ Tuzla

F
25.9.2008. u 17:04
0
0
Posjeta Rudnicima uglja "Kreka“ Tuzla
0
Posjeta Rudnicima uglja "Kreka“ Tuzla
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nedžad Branković i ministar energije, rudarstva i industrije Vahid Hećo boravili su u četv rtak u radnoj posjeti Rudnicima uglja "Kreka“ Tuzla.
Tokom susreta s predstavnicima Sindikata i menadžmenta Rudnika aktuelizirano je pitanje prestrukturiranja rudnika, analizirano aktuelno stanje i dobri rezultati koje rudari ovih rudnika bilježe posljednjih godina.

Premijer Branković i ministar Hećo u pratnji premijera Tuzlanskog kantona Enesa Mujića posjetili su rudnike uglja "Mramor“ i "Dubrave“ kod Tuzle, gdje su pušteni u rad remontovani bager SRS - 220 i kompleksno mehanizovano široko čelo u reviru "Mramor“ jame "Glavni sloj“ Rudnika "Mramor“ Tuzla.

Riječ je o značajnom uspjehu Rudnika "Kreka“ u čijem sastavu je i Rudnik "Dubrave“. Naime, generalni remont bagera SRS-220, koji je trajao oko godinu dana, urađen je vlastitim snagama i vlastitim sredstvima.

Riječ je o investiciji od oko 1,5 miliona KM. Remontovani bager će značajno doprinijeti procesu proizvodnje i otkrivke te pogonskoj pouzdanosti u rudniku "Dubrave“.

Procjene su da je zahvaljujući ovom remontu radni vijek bagera produžen za deset do petnaest godina.

Sve ove aktivnosti dio su realizacije projekta prestrukturiranja rudnika u Federaciji BiH da bi se osigurao kvalitetat za elektroenergetski sektor, osavremenila proizvodnja i pomoglo rudnicima da se izvuku iz krize i postanu ozbiljan partner u ekonomskom razvoju Federacije i BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: