Najcool užina
1

Posjeta pobjednicima 3. sezone projekta "U zdravoj školi zdrava djeca"

Klix.ba
"Najcool užina" je bila tema ovogodišnje sezone duštveno odgovornog projekta "U zdravoj školi zdrava djeca" kojeg već treću godinu zaredom realizuje Vienna osiguranje d.d. VIG, a pobjedila je OŠ "Nova Bila".

Zajedno sa Vjekom i Tomislavom Cvitanušićem predstavnici Viennna osiguranja VIG posjetili su školu pobjednicu te skupa sa učenicima pravili "Najcool užinu" u novoj kuhinji, čije opremanje je bila nagrada za pobjednika projekta.

"Sretni smo što sada djeca imaju kutak gdje će moći zajedno da spremaju zdrave obroke i uče o zdravoj ishrani. Mogu reći da su već sada postali pravi mali kuhari i promotori zdrave hrane. Hvala Vienna osiguranju VIG na ovoj inicijativi i projektu, a posebno na nagradi i jedinstvenom iskustvu koje će djeca pamtiti", izjavio je direktor OŠ "Nova Bila" Josip Popović.

"Lijepo je vidjeti osmijeh i zadovoljstvo na dječijim licima, posebno kada se radi o ovako jednoj društveno korisnoj inicijativi kao što je projekat „U zdravoj školi zdrava djeca“. Sretan sam što sam dio ovog projekta već treću sezonu i želja mi je da ovakve pozitivne priče nastavimo pisati i u budućnosti", istakao je Tomislav Cvitanušić, član žirija i ambasador projekta.

"U protekle dvije sezone, projekat je udružio veliki broj školaraca, roditelja i prosvjetnih radnika sa kojima smo izgradili zdrave vrtove, voćnjake, sigurna igrališta, bavili se sportom kroz igru i zabavu, animirali djecu i roditelje na zajednička druženja, kuhali zdrave obroke i sl. Zaista smo opredjeljeni za nastavak projekta i sličnih aktivnosti i u budućnosti i zato pozivamo sve škole da se prijave već u narednoj sezoni ovog projekta", kazao je tom prilikom Borislav Doder, izvršni direktor Vienna osiguranja VIG.

Vezani članci