biznis
0

Posjeta MMF-a Federalnom zavodu PIO/MIO

FENA
U okviru posjete misije MMF-a Federalnom zavodu za PIO/MIO, u Sarajevu je jučer održan sastanak na kojem su prisustvovali direktor Federalnog zavoda za PIO/MIO Zijad Krnjić i šefica sektora za ekonomsko-finansijske poslove Anica Krešić, te predstavnik MMF-a Javier Kapsili.

Cilj ovog sastanka je bio upoznavanje MMF-a s trenutnom finansijskom situacijom u Zavodu, te finansijskim planom za 2012. godinu.

Direktor Zijad Krnjić je informirao predstavnike Međunarodnog monetarnog fonda s trendom porasta doprinosa temeljem izvršenja finansijskog plana od 1. januara do 30. septembra ove godine, koji su veći za 4.3 posto u odnosu za isti period prošle godine.

-Bitno je istaći i to da Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje nema neizmirenih obaveza, dok ima potraživanja za neplaćene doprinose, saopćeno je iz Federalnog zavoda PIO/MIO.

MMF je također upoznat s reorganizacijom radnih mjesta unutar Zavoda koja ce stupiti na snagu 1. januara 2012. i koja će podrazumijevati i smanjenje broja zaposlenih za 15 posto, što će automatski značiti i manje rashode za FZ PIO/MIO.