biznis
0

Posjeta firmi iz BiH sajmu Expo Pakistan

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u partnerstvu s Ambasadom Pakistana u Bosni i Hercegovini, organizira posjetu bh. firmi 6. sajmu Expo Pakistan, u Karachiju od 25. do 27. februara 2011.

Expo Pakistan je najveći sajam u Pakistanu i idealno je mjesto za sveobuhvatnu promociju različitih pakistanskih proizvoda, okupljanje najvećih pakistanskih proizvođača i međunarodnih kupaca te ostvarivanje poslovne saradnje.

Prema navodima iz Vanjskotrgovinske komore BiH, očekivani broj poslovnih posjetilaca je oko 500.000, a među njima će biti najbitniji međunarodni kupci pakistanskih proizvoda i usluga, uvoznici, izvoznici, strani investitori, predstavnici diplomatskih misija, čelnici privrednih komora, ministri trgovine, visoki vladini službenici, članovi trgovačkih društava, rukovoditelji multinacionalnih kompanija i finansijskih institucija, stručnjaci i lideri u svojim sektorima.

Među izlagačima će se naći lideri iz sektora kućnog tekstila, tepiha, rukotvorina i namještaja, mermera i granita, cementnih proizvoda, proizvoda za borilačke vještine, tekstila, modnog pribora, hirurške opreme, dijagnostičke opreme, dragulja i nakita, kompjuterskih softvera i hardvera, komunikacijske opreme i elektronske robe.

Direkcija za razvoj trgovine Pakistana, u saradnji s Ministarstvom ekonomije i Ambasadom Pakistana u Bosni i Hercegovini, snosi troškove smještaja i transporta u Pakistanu za 10 bh. firmi i to za jednog predstavnika iz svake od firmi.