Objavilo ministarstvo
24

Za jesen najavljen najveći sajam zapošljavanja u FBiH

B. R.
Shutterstock: Ilustracija
Shutterstock: Ilustracija
Ministarstvo rada i socijalne politike Federacije Bosne i Hercegovine je objavilo da su postignuti preliminarni dogovori za organizovanje najvećeg sajma zapošljavanja u FBiH.

Resorni ministar Adnan Delić (NiP) je izjavio da se priprema najveći i najsveobuhvatniji sajam zapošljavanja ove jeseni. Na tome rade i suorganizatori Ministarstvo razvoja, obrta i poduzetništva FBiH, Zavod za zapošljavanje FBiH, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom FBiH, agencije za posredovanje u zapošljavanju AVS, MojPosao, E.R.M. Company, Bloomteq, Selsar Company, ClipCon, Employer Branding, Udruženje poslodavaca FBiH i Privredna komora FBiH te 50 do 100 najvećih poslodavaca u FBiH.

"Cilj nam je ponuditi revolucionaran pristup povezivanju poslodavaca i potencijalnih zaposlenika i vjerujem da ćemo zajedno s partnerima to i postići", naveo je Delić nakon sastanka s predstavnicima agencija, Udruženja poslodavaca, Privredne komore i FIA-e. 

Kako su saopćili iz resornog ministarstva, cilj je pokrenuti potpuno novi način pristupa zapošljavanju, osiguravajući da svaki korak bude usmjeren prema istinskom prepoznavanju potreba radnika i poslodavaca.  

Planirano je i, kako su naveli, niz aktivnosti koje će pratiti sajam, stvarajući prilike za susrete, razmjenu iskustava, sticanje novih vještina i otvaranje vrata ka novim mogućnostima zapošljavanja. Ministarstvo će detaljne informacije blagovremeno objavljivati preko saopćenja i zvaničnih kanala komunikacije Ministarstva i Vlade FBiH.