|

Vodič za preživljavanje uredske proslave

Vodič za preživljavanje uredske proslave
0
S
Sarajevo-x.com
27.12.2006. u 08:43
2
komentara
0

dijeljenja
Vodič za preživljavanje uredske proslave
Postoji vrijeme godine kada sve frustracije, privlačnosti, rivaliteti, ljubomore i ljutnje isplivaju na površinu pod utjecajem opuštajućih količina alkohola.
Ne postoji događaj sa takvim potencijalom za katastrofu kao što je uredska proslava. Kombinujte ovo sa noćnim klubom, restoranom ili barom, u kojem je piće besplatno i imate prostor za pravu katastrofu iz koje slijedi sramota koja će mjesecima trajati. Kako kroz to proći neozlijeđen?

Kao prvo, postavite sebi limit na količinu alkohola i pridržavajte se toga. Nemojte se napiti samo da bi dokazali kako ste opuštena i zabavna osoba kada ste van firme. Zapamtite da ste još uvijek u firmi, neko vas sigurno posmatra! Postoje i velike šanse da taj neko ima mobitel sa kamerom, tako da vaše ponašanje neće proći neopaženo.

Popeti se na plesni podij znači katastrofu. Ako se previše opustite, zapitajte se: ''Da li izgledam kao David Brent iz 'Offica'?'' Ne dozvolite da vas momenat ponese i da počnete ljubiti sve oko sebe. Obucite velike „Bridget Jones“ gaće, tako da nema šanse da dođete u situaciju da ih skidate.

Pazite šta govorite. Samo zato što se u baru, ne znači da smijete da ogovarate kolege sa posla ili naprimjer da otkrijete drugima da su šef i sekretarica u ljubavnoj aferi.

Ako povedete svog partnera, obezbjedite da je uključen u sva dešavanja na zabavi. Također osigurajte da on ili ona budu upoznati sa uredskom politikom, tako da izbjegnete neprilike.

Ako želite da odete sa zabave ranije, spremite autentičan i uvjerljiv razlog, ali budite pripremljeni da će to biti povod za prozivanje naredna tri mjeseca. Nemojte nikada ostati zadnji na zabavi.

Na kraju, ako popijete previše i zaboravite sve ove savjete, sjetite se barem riječi američkog komičara Phyllisa Dillera: ''Ono što ja ne volim na uredskim zabavama je to što sljedećeg dana moram tražiti novi posao''.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...