Posao
0

Vodič za preživljavanje uredske proslave

Sarajevo-x.com
Postoji vrijeme godine kada sve frustracije, privlačnosti, rivaliteti, ljubomore i ljutnje isplivaju na površinu pod utjecajem opuštajućih količina alkohola.

Ne postoji događaj sa takvim potencijalom za katastrofu kao što je uredska proslava. Kombinujte ovo sa noćnim klubom, restoranom ili barom, u kojem je piće besplatno i imate prostor za pravu katastrofu iz koje slijedi sramota koja će mjesecima trajati. Kako kroz to proći neozlijeđen?

Kao prvo, postavite sebi limit na količinu alkohola i pridržavajte se toga. Nemojte se napiti samo da bi dokazali kako ste opuštena i zabavna osoba kada ste van firme. Zapamtite da ste još uvijek u firmi, neko vas sigurno posmatra! Postoje i velike šanse da taj neko ima mobitel sa kamerom, tako da vaše ponašanje neće proći neopaženo.

Popeti se na plesni podij znači katastrofu. Ako se previše opustite, zapitajte se: ''Da li izgledam kao David Brent iz 'Offica'?'' Ne dozvolite da vas momenat ponese i da počnete ljubiti sve oko sebe. Obucite velike „Bridget Jones“ gaće, tako da nema šanse da dođete u situaciju da ih skidate.

Pazite šta govorite. Samo zato što se u baru, ne znači da smijete da ogovarate kolege sa posla ili naprimjer da otkrijete drugima da su šef i sekretarica u ljubavnoj aferi.

Ako povedete svog partnera, obezbjedite da je uključen u sva dešavanja na zabavi. Također osigurajte da on ili ona budu upoznati sa uredskom politikom, tako da izbjegnete neprilike.

Ako želite da odete sa zabave ranije, spremite autentičan i uvjerljiv razlog, ali budite pripremljeni da će to biti povod za prozivanje naredna tri mjeseca. Nemojte nikada ostati zadnji na zabavi.

Na kraju, ako popijete previše i zaboravite sve ove savjete, sjetite se barem riječi američkog komičara Phyllisa Dillera: ''Ono što ja ne volim na uredskim zabavama je to što sljedećeg dana moram tražiti novi posao''.