Više od 160 štandova i mnoštvo mladih na Sajmu zapošljavanja u Mostaru

Piše: A. B./Klix.ba
27.11.2015. u 14:55
9
19
Više od 160 štandova i mnoštvo mladih na Sajmu zapošljavanja u Mostaru
9
1/5 Foto: Klix.ba
2/5 Foto: Klix.ba
3/5 Foto: Klix.ba
4/5 Foto: Klix.ba
5/5 Foto: Klix.ba
Uz veliki broj izlagača, učesnika i posjetilaca u Mostaru je danas otvoren treći Sajam obrazovanja i zapošljavanja.
Organizaciju Sajma su podržali Delegacija EU u BiH i Ambasada Kraljevine Norveške u našoj zemlji. Cilj ovoga sajma je da se na jednom mjestu ponudi sve ono što je vezano za obrazovanje i pronalaženje zaposlenja. Izaslanik Delegacije EU u BiH švedski diplomata Lars-Gunnar Wigemark je kazao kako je upravo ovaj sajam idealna prilika da se pomogne mladim ljudima da pronađu svoje prvo zaposlenje.

"Sjećam se kada sam i ja bio u toj poziciji, kada sam tražio posao, tako da znam kako je to. Ni u jednoj zemlji to nije lako, tako da vjerujem da ovakvi skupovi mogu pomoći i imaju za cilj da okupe poslodavce i tražioce zaposlenja, međusobno povežu mlade, nauče ih kako da traže posao i pripreme svoj životopis", kazao je Wigemark.

Prema Wigemarkovim riječima, BiH ima veliki problem zbog velike stope nezaposlenosti mladih u ovom dijelu svijeta, ali ipak vidi znakove napretka u BiH.

Podsjetimo, prva dva sajma održana su u Zenici i Banjoj Luci, a na današnjem u Mostaru predstavljeno je više od 160 štandova poslodavca, na kojima su prikazani lokalni i međunarodni projekti obrazovanja i zapošljavanja. Sajam u Mostaru trebao bi omogućiti nezaposlenim mladim ljudima i studentima iz cijele zemlje da se direktno uključe u razgovore s kompanijama i potencijalnim poslodavcima te da se upoznaju s mogućnostima zapošljavanja i obrazovanja u BiH.


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: