{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Veliko interesovanje za posao babysitterke u Njemačkoj i Austriji

28.6.2013. u 18:03
0
40
Veliko interesovanje za posao babysitterke u Njemačkoj i Austriji
0
Veliko interesovanje za posao babysitterke u Njemačkoj i Austriji
Agencija AB-Education iz Tuzle priprema prvu grupu djevojaka koje će u narednih šest mjeseci pa do godinu dana raditi na poslovima babysitterki u Njemačkoj i Austriji.
Iza ove agencije je desetogodišnje iskustvo, a implementirajući projekt Au pair u Sjedinjenim Američkim Državama posredstvom AB-Education je u tu zemlju otišlo blizu 400 djevojaka.

"Bitno je istaći kako djevojke nisu kućne pomoćnice i da ih porodice tretiraju kao svog člana. Riječ je, također, o kulturnoj razmjeni, jer djevojke koje odlaze u Njemačku i Austriju, prije i u Ameriku, imaju priliku da usavršavaju jezike, upoznavaju kulturu i običaje", ističe Sabina Jogunčić, rukovodilac u agenciji AB-Education.

Djevojke imaju osiguran smještaj u vlastitoj sobi, hranu, džeparac, zdravstveno osiguranje, slobodno vrijeme za pohađanje jezičkog kursa... Zauzvrat, djevojka je dužna da pomaže pri čuvanju djece, pripreme za školu ili vrtić, voženja na različite aktivnosti, njegu...

Foto: Au pair
Foto: Au pair


"Dobna granica za posao u Austriji je 27, a za posao u Njemačkoj 26 godina. Od ove godine, svaka au pair djevojka mora imati potvrdu da je u školi, na organizovanom kursu ili privatno učila njemački jezik do 300 sati", navodi Jogunčić.

Postoji mogućnost i odlaska na sezonski au pair, samo u Austriju, a djevojke borave od četiri do šest mjeseci, u vrijeme zimskih i ljetnih odmora, i to u prekrasnim predjelima – zimovalištima, jezerima i drugim odmaralištima. Iz AB-Education napominju kako se djevojke koje ispunjavaju uslove još uvijek mogu prijaviti i da je ovo za njih idealna prilika da putuju, zarade, ali i žive u Njemačkoj i Austriji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: