Posao
0

Uštedite vrijeme na poslu

Sarajevo-x.com
Ukoliko želite što više vremena uštedjeti na poslu, a uprkos tomu savjesno obaviti sve svoje zadatke, onda biste se trebali pridržavati nekoliko jednostavnih uputa koje će vam omogućiti da bez stresa i nervoze obaviti sve svoje obaveze, a da unatoč tomu imate više vremena za odmor.

Družite se sa kolegama Izdvojite barem 15 minuta svakoga dana da porazgovarate sa svojim radnim kolegom/kolegicom o stvarima koje se ne tiču posla. Razgovor o privatnim temama jača prijateljski odnos među kolegama koji je neophodan za efikasno obavljanje zajedničkih zadatak i koji jača timski duh. Osim toga, vašem šefu će se dopasti činjenica da niste konfliktna osoba i da možete prevazići svaku prepreku.

Dođite 15 minuta ranije na posao Samo 15 minuta će biti dovoljno da prije zvaničnog početka radnog vremena organizujete svoj radni dan. To će vam znatno olakšati obavljanje dnevnih obaveza jer ste uspjeli poredati svoje zadatke po važnosti i možete opušteno krenuti u novi radni dan. Imat ćete više vremena i nećete biti tako napeti.

Slušajte svoju omiljenu muziku na poslu Iako je nekim ljudima muzika na poslu smetnja, istraživači su otkrili da kod nekih ljudi ona pospješuje efikasnost i produktivnost za 10%. Stoga, ukoliko vam ne smeta slušati zvuke svojih omiljenih izvođača kada radite, pustite muziku pa ćete brže i bolje savladati postavljene zadatke.

Odmah reagujte Ne odlažite obaveze i zadatke koje vam je uprava postavila. Zaboravit ćete šta su vam naredili što vas automatski "baca“ u nazadak. Isto važi i za odgovaranje na telefonske pozive i elektronsku poštu. Rješavajte stvari postepeno i onako kako dolaze. Tako ćete izbjeći gužvu i nagomilavanje obaveza.