STARfest
16

Uskoro najveći event za razvoj karijere i zapošljavanje mladih u Sarajevu

D. Be.
Za sve one koji traže posao, stipendiju, edukaciju, praksu, sezonski posao ili im trebaju savjeti za razvoj karijere i dalje školovanje idealan je događaj proljetno izdanje STARfest-a koji se održava u velikoj dvorani Centra Skenderija u četvrtak 04.04.2024. godine.

Program STARfesta sastoji iz sajma prilika, edukativnih radionica i niza zanimljivih govornika na main stage-u, a motiviran je podacima nedavnog istraživanja da su ključni izvori informiranja mladih o karijernom putu: 29% roditelji i rodbina, 20% internet, te 18% prijatelji i isto toliko nastavnici. S obzirom da to nisu dovoljno kvalitetne informacije važno je za mlade, prije svega studente i srednjoškolce da se upoznaju direktno sa poslodavcima i onima koji im mogu pomoći na tom karijernom putu.

U okviru sajma prilika STARfest će predstaviti 70+ izlagača koji će pored prezentacije svojih kompanija, organizacija i obrazovnih ustanova pružiti i razne testove i karijerno savjetovanje uz sjajnu priliku za direktno upoznavanje sa HR managerima i liderima iz svijeta biznisa, civilnog sektora i neformalne edukacije.

Paralelno u četiri sale održat će se i 20 edukativnih radionica na razne teme o poslovima budućnosti, HR savjetima za nalaženje posla, kako kreirati savršen CV i ponašati se na intervjuu za posao, o raznim ponudama za sezonske poslove, do informacija o ulasku u svijet IT-a i sl.

Na main stage-u pojavit će se 20+ govornika, uspješnih ljudi koji će predstaviti svoj karijerni put, ali i govoriti o konkretnim alatima, resursima i programima za podršku mladima na tržištu rada.

STARfest je idealan za:

  • Employer branding i vidljivost uspješnih poslodavaca
  • Promociju ponuda kompanija (posao, stažiranje, edukacije, proizvodi i dr.)
  • Dobivanje baze proaktivnih mladih kadrova
  • Networking

U protekloj godini dva izdanja STARfesta posjetilo je 5.000 mladih, uz bogat program: 102 izlagača, 42 radionice, 58 govornika na glavnoj pozornici i 300.000 online pregleda.

Kako je izgledao 2. STARfest pogledajte u kratkom videu:

STARfest dio je nove digitalne STAR eLearning platforme koja nudi mladima besplatan video kurs sa 25 zanimljivih lekcija/epizoda o poslovima budućnosti, X faktorima za nalaženje posla kao i načinima kako te X faktore razviti i pronaći posao. Tu je i mogućnost povezivanja kasnije sa top kompanijama. Na STAR platformu se možete registrovati na www.star.study.

Ukoliko želite i sami biti partneri STARfesta kontaktirajte direktno organizatora – Inkubator društvenih inovacija "MUNJA" ([email protected]).

Medijski partneri su Klix, Radio Stari Grad i Antena Sarajevo, te Hocu.ba.