{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Zenici održan Sajam zapošljavanja 2011.

F
6.10.2011. u 14:22
0
1
U Zenici održan Sajam zapošljavanja 2011.
0
U Zenici održan Sajam zapošljavanja 2011.
Foto: Arhiv
Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona danas je u saradnji s Federalnim zavodom za zapošljavanje, u okviru pratećeg programa 18. generalnog bh. sajma ZEPS 2011., organizirala "Sajam zapošljavanja 2011.“
Direktor Službe za zapošljavanje ZD-a Nihad Pašalić kazao je da je cilj Sajma unapređenje saradnje između ključnih partnera na tržištu rada: poslodavaca, Službe za zapošljavanje ZDK-a, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Agencije za rad BiH, općinskih vlasti, kantonalnih ministarstva za rad, obrazovanje, privredu i drugih, kao i Privredne komore ZDK-a, Regionalne razvojne agencije i Udruženja poslodavaca ZDK-a.

Na Sajmu je učestvovalo više od 50 poslodavaca s područja ZDK-a s oko hiljadu prijavljenih slobodnih radnih mjesta.

"Na kraju septembra na evidenciji Službe za zapošljavanje ZDK-a bilo je 66.929 nezaposlenih, što je za 815 manje nego u augustu. Na kraju septembra posao su tražile 1.994 osobe s VSS, što je također manje nego mjesec dana ranije. Od toga je 312 diplomiranih pravnika, 296 ekonomista, 177 profesora razredne nastave... Više od 44.000 nezaposlenih osoba u ZDK-u na posao čeka duže od pet godina“, izjavio je predstavnik Službe za zapošljavanje ZDK-a Suljo Čolaković.

Učesnicima "Sajma zapošljavanja 2011.“ obratili su se i ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK-a Mirko Trifunović, direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH Adnan Delić i direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje Miralem Šarić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: