{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U oktobru prvi regionalni Virtualni dan karijera i znanja

S
7.7.2010. u 12:51
0
0
U oktobru prvi regionalni Virtualni dan karijera i znanja
0
U oktobru prvi regionalni Virtualni dan karijera i znanja
Foto: Ilustracija
Posao.ba od 13. do 20. oktobra sa partnerima MojPosao (Hrvatska) i Infostud.com (Srbija) organizuje Virtualni dan karijera i znanja koji će povezati tržište rada i edukacije u tri zemlje.
Portal Posao.ba u saradnji sa najvećim portalima za zapošljavanje u Hrvatskoj (MojPosao) i Srbiji (Infostud.com) od 13. do 20. oktobra organizuje prvi regionalni Virtualni dan karijera i znanja. Cilj projekta je u jačanje međusobne saradnje kompanija i edukativnih ustanova sa ovih prostora, ali i poticanje mobilnosti na tržištu rada. Prema predviđanjima, prvi regionalni virtualni sajam trebao bi po broju posjetioca premašiti sve do sada održane sajmove u tri zemlje učesnice.

Na regionalnom Virtualnom danu karijera i znanja predstaviti će se najuspješnije kompanije iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske te Srbije koje nude mogućnost zaposlenja, odnosno edukativne ustanove koje nude programe dodatnog obrazovanja i profesionalnog usavršavanja. Na taj način sajam će posjetiocima osigurati uvid u najnovije trendove na tržištu rada, ali i skrenuti pažnju na važnost ulaganja u znanje kako bi se postigao uspjeh u poslu.

Regionalni Virtualni dan karijera i znanja će se održati na adresi www.DanKarijera.com na kojoj će biti postavljen 3D virtualni izložbeni prostor koji omogućuje interaktivnu komunikaciju između posjetioca te poslodavaca i edukativnih ustanova. Izložbeni prostor će biti podijeljen u tri dijela između zemalja učesnica - Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Posjetioci će u sklopu sajma moći jednostavno i brzo pregledati ponudu otvorenih radnih pozicija i edukativnih programa izlagača te putem chata razgovarati s predstavnicima kompanija i edukativnih ustanova.

Kompanije i edukativne ustanove koje će izlagati na sajmu, moći će se predstaviti na jedan od 4 načina: zlatnim izlagačima namijenjeno je pet, srebrnim izlagačima tri, a brončanim izlagačima jedna virtualna prostorija gdje će moći prenijeti osnovne informacije o sebi, svojim proizvodima i uslugama ili prednostima za svoje zaposlenike, odnosno polaznike.

Na prvom regionalnom virtualnom sajmu mogućnost za predstavljanje kroz štand Regionalnog izlagača imat će i multinacionalne kompanije koje djeluju u sve tri zemlje. Regionalni izlagač će zauzimati središnje mjesto u izložbenom prostoru i biće predstavljen u pet virtualnih prostorija, uz ekskluzivnu medijsku kampanju u sve tri zemlje.

Kako bi se i u sklopu regionalnog Virtualnog dana karijera i znanja osigurao izravan kontakt sa poslodavcima, biti će organizovane radionice i okrugli stolovi u sve tri zemlje, čiji je cilj savjetovanje zainteresovanih o mogućnostima zaposlenja nakon završetka školovanja te odabira dodatne profesionalne edukacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: