Posao
0

Traže se sezonski radnici iz BiH

FENA
Republika Hrvatska posredstvom Udruženja nezaposlenih Hercegbosanske županije traži sezonske radnike za predstojeću turističku sezonu u Istri, izjavio je predsjednik ovog udruženja Boško Šeremet.

On je rekao da su za rad u Istri potrebni konobari, kuvari i majstori građevinske struke, dodavši kako je prošle godine na sezonskim poslovima bilo zaposleno više od stotinu Livnjaka.

Šeremet je kazao da je u Poreč već otišlo petero nezaposlenih iz Livna te da će većina onih koji su prošle godine bili zaposleni na sezonskim poslovima biti angažirani i ove godine.

Po njegovim riječima, broj nezaposlenih na području Hercegbosanske županije stalno se povećava te da je krajem 2007. godine zabilježena rekordna stopa nezaposlenosti od 47 posto.

Inače, u evidenciji Županijskog zavoda za zapošljavanje u Livnu na kraju ožujka ove godine registrirano oko 9 500 nezaposlenih, od čega više od dvije trećine u općinama Livno i Tomislavgrad, a među nezaposlenima je i oko 500 osoba s višom i visokom stručnom spremom.

Udruženje nezaposlenih HBŽ-a osnovano je početkom prošle godine i ima blizu tisuću članova, a najviše ih je u dobi od 25 do 35 godina.

Po Šeremetovim riječima, u pripremi je nekoliko projekata čija bi realizacija omogućila smanjenje velikog broja neuposlenih u Livnu i cijeloj županiji.