{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stvari koje se nikad ne govore na intervjuu

S
1.7.2008. u 18:00
0
2
Stvari koje se nikad ne govore na intervjuu
0
Intervju za posao može biti izvrsna prilika da izludite sami sebe stalnim podsjećanjem na to kako morate dobro izgledati, zvučati uvjerljivo, zračiti samopouzdanjem, govoriti samo pozitivne stvari i šta sve ne. Da povećamo probleme donosimo vam nekoliko savjeta Anthonyja Balderrame, autora koji piše za CareerBuilder.com o tome šta nikako ne smijete reći na intervjuu za novi posao.


Mrzio sam prethodnog šefa

Možda je vaš prethodni šef bio grozna osoba koja je i vaš život učinila mizernim, tako da nemate baš puno pohvalnih stvari da kažete o njemu. Pa ipak, to nije nešto čime se treba okolo hvaliti.

Ne znam ništa o vašoj kompaniji

Ovim ćete svoje šanse svesti na minimum. Ako se prethodno niste informisali makar okvirno o kompaniji u koju ste došli na razgovor za posao, time jasno pokazujete koliko ste ozbiljan aplikant.

Nemam nikakvih pitanja

Najčešće je ovo signal manjka interesa za posao koji trebate obavljati. Moguće je i da je vaš sagovornik odgovorio na sve što vas je moglo zanimati, ali je poželjno da smislite nekoliko pitanja koja biste postavili i mimo toga.Trebat će mi nekoliko slobodnih dana

Svi imamo privatne živote i obaveze, ali ako vam je ponuđena mogućnost napretka u poslu, nova poslovna prilika, tada nije vrijeme da diskutujete o privatnim stvarima. Time rizikujete da ne dobijete posao uopšte.

Koliko će mi trebati do unapređenja?

Ako želite pokazati da ste orjentisani prema izvršavanju ciljeva, onda se bacite na posao i sačekajte da 'uberete rezultate svog rada'. Postoji mnogo načina da postavite ovo pitanje, a da ono ne postane prepreka vašem zaposlenju. Naprimjer, pitajte sagovornika da vam objasni uobičajeni put kojim se kreću karijere uz toj kompaniji.Jeste li aktivni vjernik?

Došli ste na razgovor za posao, a ne da čavrljate o privatnim stvarima. Možda pokušavate da se zbližite sa sagovornikom, ali zadiranje u religiju definitivno nije pravi način da to postignete.

Citiranje poznatih

Ovako neki uposlenici žele impresionirati svoje šefove, ali najčešće zvuče smiješno. Bit je u razumijevanju i prirodnom ponašanju.

"Još jedna stvar koju mrzim..."

Sačuvajte svoje izljeve mržnje za drugu priliku jer postoji velika šansa da se vaš sagovornik neće složiti s vama, a to za sobom povlači dijalog koji ide u pogrešnom smjeru. Negativan stav je apsolutno nepoželjan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: