{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stres i psihički teror najčešći razlozi nezadovoljstva radnika

8.12.2014. u 15:57
31
82
Stres i psihički teror najčešći razlozi nezadovoljstva radnika
31
Stres i psihički teror najčešći razlozi nezadovoljstva radnika
Tokom septembra na portalu Posao.ba provedeno je istraživanje na temu generalnog zadovoljstva radnika na radnom mjestu, organizacijskom klimom i odnosom sa kolegama.
S obzirom da tokom sedmice provodimo više od 40 sati na radnom mjestu, zadovoljstvo radnim okruženjem uveliko određuje kvalitet života i bitan je segment svakodnevnice svakog pojedinca.

Međuljudskim odnosima na radnom mjestu je potpuno zadovoljno svega 6% ispitanika, dok je najveći procenat onih koji su rekli da su vrlo nezadovoljni odnosom sa svojim kolegama (29%).

Zabrinjavajuće je visok postotak onih ispitanika koji su izjavili da su pretrpjeli psihički teror od strane nadređenih ili kolega (49%) i ovo je najčešća neugodnost na radnom mjestu.

Ispitanici navode da je nedostatak komunikacije također veliki problem s kojim se svakodnevno suočavaju na radnom mjestu, a zatim slijedi poniženje koje trpe od šefa pred drugim kolegama (37%).

U verbalni konflikt na radnom mjestu se upustilo 35% ispitanika, a 32% njih je izjavilo da osjeća nedostatak podrške svojih kolega.

Stres je vodeći razlog (55%) zbog kojeg bh.radnici žele da promijene postojeći posao. Odmah potom slijede želja za napredovanjem i usavršavanjem (50%), loša atmosfera među radnim kolegama (45%) i niska plata (45%).

Nije isključen ni fizički obračun na radnom mjestu, koji je iskusilo 3% ispitanika, a nešto veći procenat (5%) je bilo žrtva seksualnog uznemiravanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: