{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Snažniji stisak ruke znači posao

S
6.11.2008. u 15:37
0
0
Snažniji stisak ruke znači posao
0
Snažniji stisak ruke znači posao
U razgovoru za posao stisak ruke izuzetno je važan. Ako ste od onih koji se rukuju mlako, ne očekujte previše da ćete biti angažovani.
Istraživanje provedeno na američkom univerzitetu pokazalo je da je čvrstoća pri rukovanju, uz kontakt očima, dobitna kombinacija, posebno ako su aplikanti za posao žene.

Zašto je to tako? Pojedinci sa čvrstim stiskom ruke smatraju se društvenim, prijateljski nastrojenim i dominantnim. Za razliku od toga, mlak pristup pri rukovanju ukazuje da je osoba introvertna, sramežljiva i neurotična, tvrde naučnici iz Iowe.

U toku studije angažovano je oko 100 studenata koje su potom intervjuisali stručnjaci. Prije i poslije razgovora za posao, svaki od volontera rukovao se sa svakim od pet "eksperata za rukovanje". Procjenjivano je koliko dugo je rukovanje trajalo i koliko snažno je bilo. Ovo je, piše Daily Mail, rezultiralo dostignućima koji, pored navedenog, ističu da su žene koje ispunjavaju uslove u mnogo boljoj poziciji da budu zaposlene. Ipak, naučnici upozoravaju na moguće pretjerivanje.

"Mogu vas shvatiti i kao veoma agresivne pčele," savjetuje psiholog Cary Cooper.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: