25 radnih mjesta
152

Sarajevska Opća bolnica zapošljava medicinske sestre, pedijatra, pravnika...

M. N.
Foto: E. H./Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu objavila je oglas za zapošljavanje na određeno i neodređeno vrijeme većeg broja medicinskih sestara i jednog ljekara specijaliste urologa.

Raspisan je oglas za sljedeće pozicije: 1 ljekar specijalista urolog na neodređeno vrijeme, 4 pedijatrijske sestre-tehničara na neodređeno vrijeme, 1 diplomirana sestra-tehničar na neodređeno vrijeme, 10 medicinskih sestara-tehničara na određeno vrijeme, 2 medicinske sestre-tehničara - instrumentar na određeno vrijeme te 3 akušersko-ginekološke sestre-tehničara na određeno vrijeme.

Ova medicinska ustanova raspisala je oglas i za pozicije referenta za radnopravne odnose, magistra farmacije odgovornog za lijekove i medicinska sredstva te KV kuhar na određeno vrijeme.

Za sve pozicije na određeno vrijeme predviđen je ugovor u trajanju od jedne godine.

Opći uslovi su da je osoba državljanin BiH te da je fizički i psihički sposobna za vršenje poslova za navedena radna mjesta.

Za ljekara specijalistu uvjeti su završen Medicinski fakultet, položen specijalistički ispit, posjedovanje važeće licence za samostalan rad, poznavanje jednog stranog jezika i četiri godine radnog iskustva u struci. Osnovna plata je oko 2.200 KM.

Za medicinske sestre-tehničare svih smjerova potrebno je, osim SSS, šest mjeseci radnog iskustva u struci, poznavanje rada na računaru, poznavanje jednog stranog jezika, položen stručni ispit i važeća licenca, dok je za instrumentare poželjno i radno iskustvo u operacionoj sali. Osnovna plata je nešto viša od hiljadu KM.

Više informacija potražite ovdje.

U oktobru prošle godine otvoreno je Odjeljenje pedijatrije u ovoj bolnici, zbog čega imaju potrebu za upošljavanjem novih radnika, ali i zbog odlaska u penziju postojećeg kadra.