|

Sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta

Sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta
28
F
FENA
10.11.2014. u 12:23
22
komentara
28

dijeljenja
1/5 Foto: FENA
2/5 Foto: FENA
3/5 Foto: FENA
4/5 Foto: FENA
5/5 Foto: FENA
Sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta "JobFAIR '14 - Iskoristi svoju šansu!" otvoren je danas u Sarajevu.
Organizator dvodnevnog sajma je Udruženje studenata elektrotehnike Evrope - EESTEC, a ovogodišnji sajam je šesti u Sarajevu.

Cilj JobFaira je da studentima pruži priliku da razgovaraju s predstavnicima raznih preduzeća te da se informiraju o kriterijima prilikom zapošljavanja.

Uime organizatora Ena Vuk za Agenciju Fena je kazala da će studenti imati priliku razgovati s petnaestak predstavnika firmi te ostaviti CV u bazu, što predstavlja šansu da ih poslodavci pozovu na razgovor na posao.

Podaci od ranijih godina govore da su na taj način posao dobili deseci studenata i diplomaca.

Takom sajma predstavnici kompanija informirat će posjetioce o načinima rada unutar kompanije, programima zapošljavanja, usavršavanja i praksi koje imaju te im pružiti detaljne informacije o profesionalnoj i ličnoj karti koju potencijalni uposlenici trebaju ispuniti.

Sajam su organizirali studenti umreženi EESTEC-om koji je na Elektrotehničkom fakultetu nastao prije sedam godina. Dekan tog fakulteta Narcis Behlilović pozdravio je ideju sajma, a istakao je da su studenti time pokazali punu zrelost i odgovornost.

Kazao je da društvena zajednica još ne prepozanje puni smisao inženjerskog poziva te da su sajmovi u organizaciji mladih ljudi velika stvar.

Sajam će biti otvoren sutra do 17 sati u prostorijama Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH.
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...