DanKarijera.com
8

FOTO / Sajam zapošljavanja u prvih pet dana posjetilo 100.000 ljudi

Klix.ba
Najveći regionalni sajam zapošljavanja i edukacije koji se održava u virtualnom prostoru na adresi <a href="http://www.dankarijera.com/">DanKarijera.com</a> predstavlja 40 izlagača, među kojima su 30 kompanija iz regije sa 125 otvorenih radnih mjesta te 10 edukativnih ustanova koje predstavljaju 55 programa obrazovanja.

Sajam je u prvih pet dana posjetilo preko 100.000 osoba iz cijele regije, a za sve koji traže posao ili edukaciju u BiH, Srbiji ili Hrvatskoj sajam je otvoren do 17. oktobra.

Posjetioci su imali priliku da se upoznaju sa kompanijama i edukativnim ustanovama te informišu o ponudi radnih mjesta i edukaciji i to iz udobnosti svog doma ili kancelarije. Sa izlagačima su mogli razgovarati direktno putem chata. Organizatori su osim toga ponudili i dodatni sadržaj te svi posjetioci mogu učestvovati u istraživanjima i osvojiti vrijedne nagrade. O pravilima nagradne igre zainteresirani se mogu informisati na Facebook fan pageu Posao.ba.

Sajam po treći put ove godine organiziraju portal Posao.ba u saradnji sa najjačim internetskim portalima za zapošljavanje u Hrvatskoj (MojPosao.net) i Srbiji (Infostud.com). Partneri sajma za Bosnu i Hercegovinu su Njemačka organizacija GIZ i projekat PrilikaPlus. Ovaj regionalni događaj privlači stotine hiljada posjetilaca kao i veliku pažnju medija. Prošlogodišnji sajam zabilježio je preko 170.000 posjeta za vrijeme trajanja, ne samo iz regije već i iz 89 drugih zemalja, a pratila ga je medijska kampanja u vrijednosti od 250.000 eura. Ovo je najveći medijski događaj u regiji koji među ostalima kao generalni medijski pokrovitelji prate Nova TV, Dnevnik.hr, Radio-Televizija Srbije, TV 1, Klix.ba, Business Magazin i RSG radio.