Posao
0

Sajam zapošljavanja posjetilo 3.000 studenata

Sarajevo-x.com
U Sarajevu se u protekla dva dana, u organizaciji međunarodne studentske organizacije AIESEC, održao četvrti po redu AIESEC Career Days – korak do karijere, projekat zapošljavanja studenata.

Ovaj događaj je posjetilo oko 3000 studenata iz Sarajeva, a predstavile su se 24 kompanije koje posluju u Bosni i Hercegovini.

Primarni cilj projekta je bio dovođenje u vezu studenata sa uspješnim kompanijama, zapošljavanje visokoobrazovanih mladih ljudi i zadovoljavanje kadrovskih potreba kompanija koje su prepoznale kvalitet i nužnost jednog ovakvog projekta.

Na štandovima kompanija koje su učestvovale u projektu, koji su služili za ostvarivanje direktnog kontakta sa studentima, ostavljeno je preko 2200 ličnih biografija studenata koji su Sajam posjetili s namjerom da se pobliže upoznaju sa potencijalnim poslodavcima i njihovim načinom poslovanja, te da uvide svoje prilike i mogućnosti na tržištu rada.

Studenti koji nisu bili u prilici posjetiti ovogodišnji Career Days i dalje mogu postati dostupni kompanijama, ako se upišu u bazu podataka studenata na AIESEC-ovoj web stranici www.careerdays.ba.