Posao
0

RS: Ove godine bez značajnijeg zapošljavanja

SRNA
Banja Luka (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Banja Luka (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Na području trebinjske Filijale Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, u ovoj godini neće biti nekog značajnijeg zapošljavanja, imajući u vidu ukupnu ekonomsku situaciju u istočnohercegovačkim opštinama, rezultati su ankete koja je provedena među poslodavcima sa ovih prostora.

Anketa je provedena u okviru projekta "Razmjena praksi radi boljeg upravljanja politikom zapošljavanja u prekograničnom regionu".

"Za očekivati je da će se  na ovom prostoru zaposliti oko 240 radnika, a najviše u Termoelektrani Gacko",  rekao je danas menadžer projekta  Petar Marinković, ističući da se zbog privrednih prilika ne može  tvrditi  koliko će  nezaposlenih sa područja ove filijale dobiti posao.

Marinković je na konferenciji za novinare u Trebinju istakao da će za desetak dana Centar za zapošljavanje stranih radnika iz Herceg Novog predstaviti listu potreba sezonskih radnika u predstojećoj turističkoj sezoni.

Projekat "Razmjena praksi radi boljeg upravljanja politikom zapošljavanja u prekograničnom regionu" provode  Zavod za zapošljavanje Crne Gore i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske,  a finansira ga  Evropska unija.