Posao
0

Razlozi zbog kojih vas radne kolege mrze

Sarajevo-x.com
Već duže vrijeme imate stabilan posao i stvari zapravo idu prilično dobro kada je vaša karijera u pitanju. Međutim, postoje određeni problemi koji vam ne daju mira. Vaše radne kolege vas jednostavno ne podnose i u početku su svoj prezir skrivali, ali sada vam otvoreno daju do znanja da vas ne vole. Saznajte zašto.

Agresivni ste i sarkastični Sarkazam je odlična osobina ukoliko se koristi u određenim količinama. No, ako ste stalno sarkastični i pomalo agresivni u svojim stavovima, vaše kolege to neće prihvatati sa zadovoljstvom. Postat ćete poznati po tome što ste teška i konstantno nezadovoljna osoba.

Ravnodušni ste Sa svojim radnim kolegama provodite većinu svoga vremena pa je logično da nekada pokažete i svoju ranjivu stranu. Ukoliko to ne činiti i pretvarate se da ste ravnodušni vaše kolege neće imati mogućnost da sa vama stvore odnos. Smatrat će vas arogantnim i neće vas podnositi.

Ne cijenite druge Vaše kolege zavređuju vaše poštovanje i iako sebe smatrate boljim od svih, to ne mora nužno biti istina. Cijenite svoje kolege i poštujte njihove stavove i mišljenja pa će vam oni uzvratiti istom mjerom.

Ne preuzimate odgovornost Nemate običaj preuzeti odgovornost za svoje postupke, a pogotovo kada su greške u pitanju? Upravo zato ste vjerovatno tako malo cijenjeni među svojim kolegama. Ukoliko ste osoba koja svoje obaveze nikada ne ispuni u potpunosti pa stoga posljedice vašeg nerada snosi cijeli kolektiv, sasvim je logično da će vas kolege tračati i izbjegavati.

Šef vas voli najviše Ulizujete se šefu da biste iz takvog odnosa inkasirali određenu korist? Ukoliko je odgovor "da“, onda ne možete očekivati da budete omiljena ličnost među kolegama. Prezir prema šefu je ono što jača vezu među radnicima i što je svima njima zajedničko, a ako ste vi jedan od njegovih igrača, onda ne možete biti dobri sa svojim kolegama.