{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Razlike u primanjima između žena i muškaraca riješiti na nivou EU

S
SRNA
8.3.2012. u 12:16
0
4
Razlike u primanjima između žena i muškaraca riješiti na nivou EU
0
Razlike u primanjima između žena i muškaraca riješiti na nivou EU
Većina Evropljana smatra da se razlika u primanjima između muškaraca i žena najbolje može riješiti na nivou EU - pokazali su rezultati ankete agencije "Eurobarometar".
Predsjedavajući Komiteta za prava žena u Evropskom parlamentu Mikael Gustafson je objavljujući rezultate ankete naveo da je 47 odsto ispitanih odgovorilo da se to pitanje najbolje rješava na evropskom nivou.

Međutim, ispitanici su bili skoro ravnopravno podijeljeni po pitanju najboljeg načina za rješenje te razlike i 27 posto njih smatra da je potrebno obezbijediti iste šanse za zaposlenje, 26 posto misli da treba uvesti kazne firmama, dok 24 posto misli da je neophodno uvođenje transparentnih platnih nivoa.

"Virginia Woolf je govorila o važnosti da žene imaju sopstveni prostor. Mnogo je manje poznato da je ona govorila i o potrebi da žene imaju svoj novac. To je bila istina tada i istina je i danas. Usmjerenje pažnje na ekonomsku jednakost još je važnije u vrijeme krize", istakao je Gustafson.

Anketu "Eurobarometra" naručio je Evropski parlament povodom Međunarodnog dana žena i kao doprinos za smanjenje razlike u primanjima između muškaraca i žena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: