|

Putevi do uspjeha na poslovnom sastanku

Putevi do uspjeha na poslovnom sastanku
0
S
Sarajevo-x.com
15.11.2007. u 14:42
0
komentara
0

dijeljenja
Putevi do uspjeha na poslovnom sastanku
Za sve poslovne ljude koji su u stalnom kontaktu sa svojim partnerima u biznisu, prvi dojam koji ostavljaju na svoje saradnike ključan je za dalji razvoj saradnje. Odlučujući prvi dojam počinje izgledom, rukovanjem, načinom na koji govorite i načinom na koji prenosite svoja osjećanja.
Uradite zadaću prije sastanka
Prije nego se sastanete sa svojim poslovnim partnerima kako biste govorili o drugim vidovima poslovne saradnje saznajte "detalj više“ o osobi sa kojom imate dogovoreno. Naučite neke stvari o poslovnom životu svog mogućeg, potencijalnog partnera i zadivite ga svojim istraživačkim umijećem i informiranošću.

Započnite razgovor laganom temom
Kako biste razbili led među vama, najbolje je poslovni razgovor započeti nekom laganom temom; o vremenu, o nečemu svakodnevnom. Tako ćete napraviti pravi start u ozbiljnu temu.

Budite uvjerljivi
Ukoliko svog poslovnog partnera morate uvjeriti da uloži u nešto vaše – vašu ideju, proizvod, onda ga uvjerite da mu vi zapravo ne prodajete taj proizvod ili ideju. Ubijedite ga da mu vi za male pare nudite odlično rješenje i finansijski dobitak.

Pitajte
Nemojte se pretvarati kao da razumijete sve o čemu vam partner govori. Ukoliko niste shvatili nešto, zaustavite konverzaciju i postavite relevantno pitanje. Vaš partner će shvatiti da ste zainteresovani, da vas nije stid postavljati pitanja te da ćete u daljoj zajedničkoj saradnji uvijek biti temeljiti i znatiželjni.

Nemojte biti naporni
Važno je prepoznati "da“ ili "ne“ kada to čujete. Nemojte pretjerivati u svojim taktikama uvjeravanja. Na taj način samo možete iznervirati svog sagovornika i natjerati ga da ubuduće izbjegava sastanke sa vama.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.