|

Prodajna i informatička zanimanja najtraženija u 2012.

Prodajna i informatička zanimanja najtraženija u 2012.
1
F
FENA
7.2.2013. u 15:34
0
komentara
1

dijeljenja
Prodajna i informatička zanimanja najtraženija u 2012. Foto: Ilustracija
Komercijalisti, prodavači i softver developeri najčešće su oglašavane pozicije u 2012. na portalu Posao.ba, a predviđa se da će tako ostati i naredne godine.
Na portalu Posao.ba u protekloj godini objavljeno je više od 8.000 oglasa za posao, dok je broj otvorenih radnih mjesta u okviru oglasa za posao iznosio 20.380, saopćeno je iz tog portala.

Procjenjuje se da je putem portala posao pronašlo oko 16.000 osoba.

Najtraženija zanimanja koja su tražili poslodavci u 2012. su: komercijalista, prodavač/ica, software developer, računovođa, konobar/ica, administrativni službenik/ca, kreditni službenik, farmaceut, direktor (viši menadžment) i kuhar.

Poslodavci su najčešće tražili radno iskustvo, visoku stručnu spremu, te različite kompetencije i vještine, najčešće analitičnost i sposobnost rješavanja problema, komunikacijske i prezentacijske vještine, timski rad, poznavanje engleskog jezika i samoinicijativnost.

S druge strane, osobe koje traže posao najčešće su aplicirale na poslove u kategorijama prodaja, administrativne usluge, transport, skladištenje i logistika, ekonomija, finansije i računovodstvo, te menadžment.

Na objavljene pozicije apliciralo je 61.429 osoba, a poslodavci su putem portala Posao.ba primili 124.982 prijave za posao.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.