{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prodajna i informatička zanimanja najtraženija u 2012.

F
7.2.2013. u 15:34
1
0
Prodajna i informatička zanimanja najtraženija u 2012.
1
Prodajna i informatička zanimanja najtraženija u 2012.
Foto: Ilustracija
Komercijalisti, prodavači i softver developeri najčešće su oglašavane pozicije u 2012. na portalu Posao.ba, a predviđa se da će tako ostati i naredne godine.
Na portalu Posao.ba u protekloj godini objavljeno je više od 8.000 oglasa za posao, dok je broj otvorenih radnih mjesta u okviru oglasa za posao iznosio 20.380, saopćeno je iz tog portala.

Procjenjuje se da je putem portala posao pronašlo oko 16.000 osoba.

Najtraženija zanimanja koja su tražili poslodavci u 2012. su: komercijalista, prodavač/ica, software developer, računovođa, konobar/ica, administrativni službenik/ca, kreditni službenik, farmaceut, direktor (viši menadžment) i kuhar.

Poslodavci su najčešće tražili radno iskustvo, visoku stručnu spremu, te različite kompetencije i vještine, najčešće analitičnost i sposobnost rješavanja problema, komunikacijske i prezentacijske vještine, timski rad, poznavanje engleskog jezika i samoinicijativnost.

S druge strane, osobe koje traže posao najčešće su aplicirale na poslove u kategorijama prodaja, administrativne usluge, transport, skladištenje i logistika, ekonomija, finansije i računovodstvo, te menadžment.

Na objavljene pozicije apliciralo je 61.429 osoba, a poslodavci su putem portala Posao.ba primili 124.982 prijave za posao.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: