|

Prestanite tračati i spasite svoju karijeru

Prestanite tračati i spasite svoju karijeru
0
S
Sarajevo-x.com
22.10.2007. u 08:45
0
komentara
0

dijeljenja
Prestanite tračati i spasite svoju karijeru
Početak novog radnog dana može se činiti kao savršen za malo tračanja i širenja novih saznanja o kolegama. Možda mislite da je takvo što bezazleno, ali Rachel Weingarten, autorica knjige "Career and Corporate Cool" smatra da je tračanje najbolji način da ubijete svoju reputaciju i karijeru.
"Mislite li da je tračanje kolega i prepričavanje novosti koje ste saznali o njima bezazleno, ali time ćete samo biti korak bliže propasti svoje karijere. Vaša djela govore o vama pa onda zaključite sami šta tračanje govori. Pustite da vaš rad na poslu bude vaša vizit karta", rekla je Weingarten autorica knjige "Career and Corporate Cool: How to Look, Dress and Act the Part at Every Stage of Your Career".

Posao je vaša reputacija i ako ona bude narušena time što tračate kolege, to može imati utjecaja na cijelu vašu karijeru, a da toga niste ni svjesni. Kolege će vas, koliko god željeli s vama tračati, početi izbjegavati i neće vam se povjeravati jer će smatrati da niste osoba od povjerenja.

"Poečet će vas izbjegavati u širokom luku, a time ćete sebi na leđa navući depresiju i nezadovoljsto. Vaš će rad patiti i šef će to primjetiti", rekla je Wingarten.

Pokušajte se oduprijeti želji da sve znate, a ako vam neko i priča takve stvari, zamolite ga/ju da prestane. Možete i primiti k znanju informaciju, ali je nemojte širiti dalje.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.