{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pravi odgovori na razgovoru za posao

S
Sarajevo-x.com
30.11.2007. u 10:55
0
0
Pravi odgovori na razgovoru za posao
0
Pravi odgovori na razgovoru za posao
Konačno su vas pozvali na razgovor za posao i sav trud oko aplikacija i mukotrpnog traženja konačno se isplatio. Kako ne biste upropastili odličnu priliku, potrebno je znati kako odgovoriti na moguća pitanja poslodavaca tokom razgovora. Važno je lijepo se obući i sa osmjehom odgovarati na sva pitanja.
Pričajte mi o sebi
Kada vam poslodavac kaže da mu ispričate sve o sebi, shvatite to kao priliku da se predstavite u najboljem svijetlu. Pored osnovnih profesionalnih sposobnosti i vještina koje posjedujete, kažite i neke svoje lične stavove jer mogući poslodavac želi da zna i kakva ste osoba. Budite samouvjereni, ali ne toliko da to djeluje arogantno.

Šta vaše poslovne kolege misle o vama?
Kada vam postavi ovo pitanje, poslodavac želi znati kako se vidite u tuđim očima. Budite iskreni, ne pretjerujete i pokušajte se objektivno posmatrati iz treće perspektive. Fokusirajte se i na neke svoje lične osobine pored onih profesionalnih.

Zašto želite ovaj posao?
Ovo je definitivno jedno od osnovnih i najvažnijih pitanja. Poslodavac želi znati da ste razmišljali o toj poziciji, o toj kompaniji i brendu. Stoga je važno da se prije odlaska na razgovor za posao dobro informišete o novoj kompaniji.

Šta vas pokreće da postižete dobre rezultate?
Kada čujete ovo pitanje, onda morate znati da poslodavac želi znati nešto više o vašoj motivaciji i ciljevima u karijeri. Kako biste dali pravi odgovor, vežno je da ne pretjerujete i da si postavljate nemoguće ciljeve. Najbolje je da kažete da se svakoga dana trudite da date ono najbolje od sebe te da očekujete da će rezultati biti pozitivni.

Koje su vaše slabosti?
Nipošto nemojte kazati da ste apsolutna neznalica na nekom području, time priznajte da vam nedostaje motivacije da naučite nešto novo. Odaberite nekoliko područja u kojima niste posebno vični i kažite da bi vam baš tu trebalo malo više treninga i usavršavanja.

Gdje vidite sebe za pet godina?
Na ovo pitanje trebate odgovoriti realno, ali ipak dovoljno ambiciozno da vaš mogući novi poslodavac shvati da ste spremni naporno raditi kako biste napredovali.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: