{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pošta Slovenije traži 20 poštara u BiH, bruto plata 955 eura

F
16.2.2018. u 11:38
545
94
Pošta Slovenije traži 20 poštara u BiH, bruto plata 955 eura
545
Pošta Slovenije traži 20 poštara u BiH, bruto plata 955 eura
Foto: EPA-EFE
Pošta Slovenije posredstvom Agencije za rad i zapošljavanje BiH traži u našoj zemlji 20 poštara/pismonoša.
Kako je navedeno u oglasu, period na koji se zapošljavaju radnici je 12 mjeseci, visina bruto plate je 955,89 eura, a smještaj za radnike nije osiguran. Poslodavac traži položeni vozački ispit za B kategoriju, komunikativnost, sposobnost rada sa strankama, znanje slovenačkog jezika na minimum A2 nivou, potvrdu o nekažnjavanju.

Agencija za rad i zapošljavanje BiH je organ za vezu putem kojeg se implementira Sporazum o zapošljavanju u Sloveniji.

"U praksi Sporazum funkcionira na način da se poslodavci iz Slovenije obrate Zavodu za zapošljavanje Slovenije, a ukoliko nema radnika u Sloveniji onda Zavod za zapošljavanje Slovenije prosijedi oglas nama. Mi oglas objavimo na web stranici i proslijedimo ga zavodima za zapošljavanje entiteta da ga i oni objave, te da ga proslijede na biroe rada", kazao je za Fenu direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH Muamer Bandić.

Kako je dodao, kandidati se prijavljuju ili putem biroa rada ili putem Agencije za rad i zapošljavanje BiH, a Agencija dobijene prijave proslijeđuje Zavodu za zapošljavanje Slovenije koji opet kontaktira poslodavca. Od poslodavca zavisi hoće li, gdje i na koji način održati intervjue s kandidatima, te na koji način će izvršiti selekciju i odabir kandidata. Po odabiru kandidata Zavod za zapošljavanje Slovenije će izdati radnu dozvolu za zapošljavanje kandidata i o tome obavijestiti Agenciju za rad i zapošljavanje BiH.

"Budući da je poslodavac naznačio da želi da obavi intervju s kandidatima, on će obavjestiti kandidate i Agenciju kada će se i gdje intervju održati", naveo je Bandić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: