{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poslovi koji vode u depresiju

S
15.10.2007. u 09:00
0
0
Poslovi koji vode u depresiju
0
Poslovi koji vode u depresiju
Prema istraživanju američkih nadležnih institucija, skrb o starima i bolesnima, služenje jela u menzama i restoranima te mijenjanje pelena su poslovi koji vas mogu najprije otjerati u depresiju i vašem životu dati mračnu dimenziju.
Istraživanje je pokazalo kako u Sjedinjenim Državama čak 7% radnika koji rade puno radno vrijeme ima problema s depresijom, a neke aktivnosti ili poslovi mogu takvo stanje još više produbiti, izvijestio je Associated Press.

U izvještaju američkih institucija stoji kako su žene te mlađi uposlenici, skloniji depresiji od muškaraca, odnosno starijih kolega. Preko 11% ispitanika koji skrbe o starima ili djeci je izjavilo kako su patili od depresije koja je trajala dvije ili više sedmica. Tokom depresivnog perioda, ispitanici su gubili interes i želju te imali probleme s apetitom, snom, energijom, samopouzdanjem i koncentracijom

Na drugom mjestu po izazivanju depresije kod radnika nalaze se uslužne djelatnosti kao što su menze, restorani i kafići, a na trećem je socijalni rad.

Na zadnjem mjestu poslova koji izazivaju depresiju našli su se inžinjerstvo, arhitektura i istraživači.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: