{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Posao za pripravnike, žrtve nasilja i štićenike domova

F
15.11.2011. u 13:32
0
0
Posao za pripravnike, žrtve nasilja i štićenike domova
0
Posao za pripravnike, žrtve nasilja i štićenike domova
Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo jučer je objavila javne pozive poslodavcima za Program sufinansiranja zapošljavanja 300 pripravnika sa VSS, VŠS, SSS I KV stručnom spremom i Program sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja nezaposlenih osoba, korisnika prava iz oblasti socijalne politike.
Javna ustanova "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" radi realizacije Izmjena i dopuna Programa za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo u 2011. godini objavila je poziv poslodavcima za učešće u Programu sufinansiranje zapošljavanja pripravnika VSS, VŠS, SSS i KV stručne spreme i Programu sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja nezaposlenih kategorija iz oblasti socijalne politike, saopćeno je iz Službe za zapošljavanje KS-a.

Programom sufinansiranja zapošljavanja pripravnika planirano je zapošljavanje 200 pripravnika sa VSS i VŠS i 100 pripravnika sa SSS i KV stručnom spremom.

Poslodovacima koji budu obuhvaćeni Programom sufinansiranja zapošljavanja pripravnika, Služba za zapošljavanje KS-a će 12 i šest mjeseci refundirati sredstva u mjesečnom iznosu od 600 KM za VSS i VŠS i 500 KM za SSS i KV stručnu spremu.

Cilj Programa zapošljavanja i samozapošljavanja nezaposlenih kategorija iz oblasti socijalne zaštite je zapošljavanja 38 nezaposlenih osoba među kojima su roditelji djece s invaliditetom, žrtave nasilja u porodici, bivši štićenici domova za nezbrinutu djecu, liječeni ovisnici o psihoaktivnim supstancama, Romi te povratnici u Kanton Sarajevo koji su imali status raseljene osobe.

Poslodavcima koji potpišu ugovor o radu s osobama iz ciljne skupine, te izvrše njihovu prijavu na penzijsko - invalidsko i zdravstveno osiguranje, Služba za zapošljavanje KS-a će godinu dana refundirati sredstva u mjesečnom iznosu od 600 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: