Uz iPhone i iPad
139

Pionirski potez Klix Posao platforme: Prva aplikacija u regiji za Apple Vision Pro

Klix.ba
Klix Posao aplikacija za Apple Vision Pro
Klix Posao aplikacija za Apple Vision Pro
Klix Posao, sve popularnija platforma za zapošljavanje integrisana u najposjećeniji bh. portal Klix.ba, postavlja nove standarde u tehnološkoj integraciji i pristupu tržištu rada.

Klix Posao je prva aplikacija u regiji koja je posebno prilagođena za Apple Vision Pro i koju je Apple odobrio i postavio na svoj App Store.

Šta je Apple Vision Pro?

Apple Vision Pro predstavlja revolucionarni korak u svijetu proširene (AR) i virtuelne stvarnosti (VR), a prvi put je predstavljen prošle godine kao dio Appleovih inovativnih tehnoloških rješenja.

Apple Vision Pro
Apple Vision Pro

Ovaj uređaj omogućava korisnicima da se urone u visokokvalitetne virtuelne svjetove, kombinirajući fizičku i digitalnu realnost na dosad neviđen način. S naprednim značajkama kao što su prozirni prikazi, gestikulacijsko upravljanje i personalizirana interakcija, Apple Vision Pro otvara nove mogućnosti za rad, obrazovanje, zabavu i svakodnevnu komunikaciju.

Klix Posao i Apple Vision Pro

Razvojem aplikacije za Apple Vision Pro, Klix Posao proširuje granice tradicionalnog pretraživanja posla, nudeći korisnicima jedinstveno i imerzivno iskustvo. Aplikacija koristi AR i VR mogućnosti Apple Vision Pro-a kako bi posao traženje učinila intuitivnijim, zanimljivijim i učinkovitijim. Korisnici mogu virtuelno pogledati oglase potencijalnih poslodavaca i interaktivno istraživati detalje o otvorenim radnim mjestima.

Funkcionalnosti i prednosti

Ova inovacija će donijeti niz prednosti kako za poslodavce tako i za tražitelje posla. Poslodavci će moći predstaviti svoje kompanije na inovativan način, privlačeći talentirane kandidate u virtuelnom svijetu. S druge strane, kandidati dobivaju bolji uvid u radno okruženje i kulturu kompanija, što im omogućava da donesu informiranije odluke o svojim karijerama.

Klix Posao aplikacija za Apple Vision Pro
Klix Posao aplikacija za Apple Vision Pro

Integracija Klix Posao platforme s Apple Vision Pro tehnologijom predstavlja značajan korak naprijed u korištenju AR i VR tehnologija u profesionalnom svijetu. Ovaj pionirski pristup ne samo da unapređuje proces zapošljavanja, već također postavlja nove standarde u kreativnom korištenju tehnologije, otvarajući put za buduće inovacije u regiji i šire.

Aplikacija za iPhone i iPad

Uz Apple Vision Pro, najnoviji dodatak Appleovom ekosistemu uređaja koji redefinira način interakcije s digitalnim sadržajem, na App Storeu je od danas dostupna i aplikacija Klix Posao za iPhone i iPad pomoću koje će svi kandidati moći jednostavno pratiti oglase za posao i prijavljivati se na one koji žele. Aplikacija za Android je također u pripremi, i bit će dostupna uskoro.

Aplikacija za iPhone i iPad
Aplikacija za iPhone i iPad

Dostupnost

Iako je Apple Vision Pro dostupan tek od 2. februara i to samo u SAD-u, a tačan datum izlaska u Evropi još uvijek nije potvrđen, Klix.ba kao najstariji news portal u BiH, uvijek je pratio tehnološke trendove i želi biti ponovo pionir na tržištu, ovaj put u svijetu proširene (AR) i virtuelne stvarnosti (VR).

Vezani članci