|

Pet koraka do unapređenja

Pet koraka do unapređenja
0
S
Sarajevo-x.com
3.12.2007. u 15:39
0
komentara
0

dijeljenja
Pet koraka do unapređenja
Ukoliko u pravo vrijeme i na pravi način impresionirate svoga šefa, to može biti ključno za budućnost vaše karijere. Kako biste upravo u tome uspjeli, potrebno je pokazati nadređenom da imate "ono nešto“ što vas odvaja od drugih i što čini vaš rad vrijednim.
Držite se svoje riječi
Većina uposlenika koji žarko žele unapređenje često znaju obećati previše stvari koje ne mogu ispuniti. Stoga sve ono što ste dobro uradili, na neki način pada u vodu jer niste realizovali sve te sjajne i velike planove o kojima ste govorili. Zato razmislite dobro šta obećavate i čime se hvatate u koštac.

Štitite šefa od loših vijesti
Loše stvari se dešavaju u svim kompanijama i logično je da ima dobrih i loših dana. Svi vole iznenađenja osim vašeg šefa. Zato pokušajte sve probleme riješiti prije nego se njemu obratite. Pokažite mu da se znate nositi sa kritičnim situacijama i lošim vijestima.

Završite ono što počnete
Dobili ste komplikovan zadatak, a imate mnoštvo drugih obaveza. Organizujute se dobro, poredajte prioritete i završite započeti posao do kraja. Ne služite se izgovorima i nikada ne ostavljajte neriješene zadatke.

Odijevajte se u skladu sa pozicijom koju imate
Bez obzira na to što se ne volite odijevati klasično i što u slobodno vrijeme preferirate sportski look, svoju poslovnu odjeću morate prilagoditi kompaniji i svojoj poziciji. Obucite se elegantno, klasično i ozbiljno. Izbjegavajte kratku, usku i vulgarnu odjeću.

Usudite se i rizikujte
Oni koji su zadovoljni statusom quo i ne mogu očekivati neko unapređenje. Samo oni uposleni koji se bore za zadatke, koji požrtvovano i savjesno obavljaju svoj posao doći će do veće pozicije i veće plaće.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.