{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pariz i Berlin pripremaju "New Deal" protiv nezaposlenosti mladih

F
13.5.2013. u 10:43
11
0
Pariz i Berlin pripremaju "New Deal" protiv nezaposlenosti mladih
11
Pariz i Berlin pripremaju "New Deal" protiv nezaposlenosti mladih
Pariz i Berlin će krajem mjeseca prezentirati zajednički plan za borbu protiv nezaposlenosti mladih koja "nagriza" Evropu i to putem kredita za preduzeća koja zapošljavaju mlade, objavio je u ponedjeljak njemački dnevni list Rheinische Post.
Zajednička inicijativa farncuskog ministra za zapošljavanje Michela Sapina i njegove njemačke kolegice Ursule von der Leyen nazvana "New Deal for Europe", s aluzijom na "New Deal" iz 1933. godine američkog predsjednika Franklina Roosevelta, treba da bude prezentirana na konferenciji u Parizu 28. maja, koju organizira njemačko-američki investitor Nicolas Berggruen, objavio je dnevni list.

Plan, na koji su potpis stavila "velika preduzeća", predvidio je da Evropska investicijska banka daje kredite, u visini od nekoliko milijardi, preduzećima koja se obavežu da će zaposliti mlade ili da da će ih obučavati.

Evropska unija je već dogovorila da do 2020. godine izdvoji šest milijardi eura za borbu protiv nezaposlenosti mladih, koja u Španiji, naprimjer, pogađa jednu od dvije osobe.Ova suma će služiti kao garancija Banci koja će tako moći finansirati sa 60 milijardi eura preduzeća uključena u plan, piše Rheinische Post.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: