Akcenat na programima
28

Održan sastanak s ciljem unapređenja procesa zapošljavanja u Kantonu Sarajevo

D. Be.
Danas u prostorijama JU "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" održan je sastanak sa predstavnicima kantonalnih ministarstava, Udruženja poslodavaca, te Sindikata.

Tema razgovora su bili programi za zapošljavanje u narednom periodu.

Usaglašeni su stavovi da se proces zapošljavanja može unaprijediti isključivo kroz dobru saradnju svih navedenih subjekata.

Nezaposlenim osobama omogućiti razvoj, prilagođavanje savremenom tržištu rada i kako bi se sredstva kojim "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" sufinansira zapošljavanje usmjerila ravnomjerno prema privrednicima, kroz odgovarajuće programe.

Akcenat je stavljen i na programe koji će dati podršku pri zapošljavanju članova šehidskih porodica, RVI i branilačke populacije.

Pored svih ponuđenih Programa kao jedne od mjera aktivne politke zapošljavanja, u dati su prijedlozi da se po prvi put planira zapošljavanje sportskih radnika u Kantoni Sarajevo.

"Zajedničko djelovanje u budućnosti ima za cilj poboljšanje kvalitete rada Službe i vraćanja povjerenja građana u nju", izjavila je direktorica Amina Džonlagić