{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Od 4. maja i u Goraždu klub za traženje posla

F
26.4.2012. u 13:35
0
0
Od 4. maja i u Goraždu klub za traženje posla
0
Od 4. maja i u Goraždu klub za traženje posla
Goražde
U okviru Službe za zapošljavanje Bosanskopodrinjskog kantona u Goraždu će 4. maja biti otvoren prvi klub za traženje posla.
Aktivnost je implementirana u sklopu Projekta zapošljavanja mladih (YEP), koji uspostavom mreže klubova za traženje posla pruža podršku razvoju javnih službi za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini.

Projekt finansira Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), a implementira njemačka kompanija GOPA mbH, putem predstavništva u BiH.

Mrežu klubova sačinjavat će 20 klubova za traženje posla za mlade osobe. Do sada su otvoreni klubovi u Banjoj Luci, Tuzli, Gradišci, Cazinu, Kaknju i Travniku, a planiraju se otvaranja i na sljedećim lokacijama: Lukavac, Živinice, Kalesija, Tomislav-Grad i Orašje (Federacija BiH) i Srbac, Rudo, Modriča, Teslić, Novi Grad, Nevesinje i Višegrad (RS).

Svrha kluba za traženje posla je da nezaposlenoj osobi pruži kontinuiranu pomoć u traženju posla i građenju samopouzdanja, odnosno prezentiranju poslodavcima.

Uspješnost kluba se mjeri konkretnim rezultatima, odnosno brojem polaznika koji su pronašli odgovarajuće zaposlenje. Dosadašnja praksa je pokazala da 30 do 40 posto polaznika pronađe posao.

Ukupno, radom klubova za traženje posla u BiH je do sada zaposleno više od 100 mladih ljudi, saopćeno je iz Projekta zapošljavanja mladih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: