|

Nestašni učenici neće imati uspješne karijere

Nestašni učenici neće imati uspješne karijere
0
S
Sarajevo-x.com
27.11.2007. u 09:07
0
komentara
0

dijeljenja
Nestašni učenici neće imati uspješne karijere
Nova istraživanja pokazuju da djeca koja su tokom prvih školskih dana nestašna mogu imati solidne akademske uspjehe, ali ukoliko njihov "nestašluk“ potraje i tokom srednje škole, imat će problema u svojoj karijeri za koju naučnici predviđaju da neće biti posebno uspješna.
LiveScience prenosi rezultate studije koja je rađena na osnovu nekoliko prethodnih istraživanja o školarcima i predviđanjima njihovog mogućeg uspjeha u budućem poslovnom životu.

Profesor Greg Duncan i njegovih 11 kolega sa Univerziteta Northwestern zaključili su da agresivna i razdražljiva djeca koja tokom predškolskog obrazovanja imaju problema sa svojim školskim drugovima i nastavnicima, mogu tokom daljeg školovanja izgraditi uspješnu akademsku karijeru. Međutim, ukoliko se problematično ponašanje nastavi i nakon četvrtog razreda osnovne škole, onda je izvjesno da ta djeca neće imati uspješnu poslovnu karijeru.

Tokom istraživanja naučnici su otkrili da popularnost koju jedan učenik uživa tokom svojih školskih dana znatno može da utječe na njegovu/njenu obrazovnu putanju kao i na poslovni uspjeh.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.