Obratite pažnju
2

Nekoliko sigurnih znakova da vas potencijalni poslodavac nema namjeru zaposliti

E. Sk.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Prijavljivanje za posao i odlazak na razgovor obično mogu biti jako stresni jer se ljudi koji traže posao mnogo trude i pokušavaju pogoditi sviđaju li se poslodavcu ili ne.

Čak i nakon intervjua, mnogi obično razmišljaju o svim sjajnim stvarima koje su trebali reći, ali su ih zbog treme zaboravili spomenuti. Međutim, stručnjaci kažu da postoji nekoliko jasnih i očiglednih znakova koji vam mogu dati malo uvida u to o čemu razmišlja vaš menadžer za zapošljavanje.

Jedan je od njih je ukoliko vam poslodavac kaže ćete biti u kontaktu. Ova fraza može biti iskrena, ali obično znači da poslodavac ne želi povrijediti vaše osjećaje, ali da vam ne namjerava ponuditi posao.

Također, ukoliko vam kaže da još uvijek imaju puno drugih kandidata za razgovor, to također nije dobar znak. Kad to čujete, obično se može protumačiti kao da se ne nadate previše. Drugim riječima, menadžer vam govori da se više nikad nećete čuti.

Ukoliko vam poslodavac ponudi da vam da savjet, to znači da niste pravi kandidat za određeni posao. Jednako tako, ako vam kaže da za to mjesto zapošljavaju samo najbolje ljude, znači da vi niste jedan od najboljih. Većina menadžera za zapošljavanje ne voli povrijediti osjećaje ljudi, ali ne mogu zaposliti sve. Izjava da zapošljavaju samo najbolje kandidate implicira da u vama nema ništa loše samo zato što niste dobili posao.

Da biste izbjegli neugodnosti u budućnosti, također je vrlo važno da vodite računa o svojim profilima na društvenim mrežama i pazite šta objavljujete na njima. Ako je nešto na internetu, možete biti sigurni da će vaš trenutni ili budući poslodavac provjeravati koliko ste odgovorni, piše The Ladders.