{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Naredne sedmice posao za 200 radnika u Bileći

F
12.5.2013. u 12:37
7
6
Naredne sedmice posao za 200 radnika u Bileći
7
Naredne sedmice posao za 200 radnika u Bileći
Radovan Vuković (Foto: SRNA)
Član Glavnog odbora SNSD-a Radovan Vuković uvjeren je da će poslovi tekstilnog preduzeća "Nikola Tesla" u Hercegovini, već od 16.maja, zaživjeti, kada se u Bileći očekuje prijem oko 200 radnika.
"U Bileći su se dosad samo gubila radna mjesto zbog čega je na birou za zapošljavanje oko 2.700 ljudi, a u Hercegovini 16.900. Stoga je ovaj projekt veoma važan za cijelu Hercegovinu, iako je bilo dosta skeptika", rekao je Vuković na pres-konferenciji u Banjoj Luci.

Dodao je da je planirano da se u Bileći ukupno zaposli 400 radnika, u Trebinju 800, Ljubinju 350, jedan manji broj u Berkovićima, a zainteresirane su i općine Foča, Rogatica, Višegrad, pa i Doboj.

U Bileći je, kaže, završena obuka radnika, kupljene su mašine i sve je spremno za početak rada "Nikole Tesle", a i u Trebinji će se uskoro početi s obukom radnika, kao i u Ljubinju.

Narodna skupština RS-a je ranije dala garanciju da se RS zaduži za potrebe "Nikole Tesle" za 12 miliona KM, kako bi se u Hercegovini pokrenula tekstilna proizvodnja.

Komentirajući optužbe opozicije da entitetska vlast ne sarađuje s lokalnim predstavnicima koji nisu iz SNSD-a, Vuković je to negirao, navodeći da se nijedna vlada nije odnosila „maćehinski“ prema Trebinju, ali i navodi da i Bileća neće prestati da traži, kako je rekao, da joj se vrati izgubljeno, kao što je sjedište Hidroelektrane Dabar.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: