{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mogući razlozi zbog kojih vas šef mrzi

S
19.12.2007. u 16:35
0
0
Mogući razlozi zbog kojih vas šef mrzi
0
Mogući razlozi zbog kojih vas šef mrzi
Izvjesno vrijeme primjećujete da vaš šef ima čudan odnos prema vama, kao da mu nešto smeta, a neće da kaže šta. Vi se stalno pitate šta nije uredu i šta ste učinili da vas nadređeni odjednom zamrzi. Postoji nekoliko razloga zbog kojih vas vjerovatno ne podnosi.
Kasnite
Kašnjenje je jako loš početak jednog radnog dana. Trenutak kada ulazite u ured, a kasnite pola sata, a svi se okrenu i pogledaju u vas… Šef značajno odmahne glavom, a vi postajete kandidat za uposlenika kojeg će šef najviše mrziti naredna tri mjeseca.

Nezainteresiranost
Nemate samoinicijative i nezainteresovani ste na poslu? Onda je vjerovatno to upravo razlog zbog kojeg vas on mrzi. Stoga bi bilo najbolje da se malo pokrenete ako ne želite dobiti otkaz.

Prezainteresirani ste
Žarko se želite dokazati i uvijek ste puni novih ideja i samoinicijative? To je sasvim uredu, ali nakon izvjesnog vremena postaje užasno iritantno, a vi od kolega dobijate određene, ne tako laskave epitete. Stoga, kontrolišite se, ne idite iz krajnosti u krajnost. Nemojte da šef pomisli da ciljate na njegovu poziciju.

Ulizujete se
Možda kod nekih šefova ulizivanje funkcioniše, ali kod nekih definitivno izaziva negativne osjećaje prema vama. Sačuvajte vlastito dostojanstvo i ne bacajte šefovima pod noge, nisu oni ništa bolji od vas.

Lažete
Lažete o svojim obavezama, lažete da vam se istrošila baterija mobilnog aparata te da ste zbog toga bili nedostupni, lažete da ste bili na nekom sastanku, a zapravo niste, lažete, a uopće niste svjesni da su lažima kratke noge. Istina će izaći na vidjelo, a lažove ne voli niko, ponajmanje poslodavac.

Pametniji ste od šefa
Ukoliko ste pametniji, mudriji i pritom još bolje izgledate od svog šefa, a on/ona je još svjestan/a toga, onda će vas silno mrziti. Kada nadređeni shvate da ste im konkurencija, odnosno da se bolje nosite sa svijetom od njih, onda će vas istinski i dubinski početi mrziti. Neki ljudi kojima je data izvjesna količina moći jednostavno moraju čuvati svoju poziciju jer je to sve što imaju u životu. Svako ko to pokuša ugroziti ili oni misle da ugrožava, postaje nepoželjna osoba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: