{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mjesto koje spaja uspješne kompanije i stručan mladi kadar - JobFAIR '14

18.9.2014. u 12:23
96
1
Mjesto koje spaja uspješne kompanije i stručan mladi kadar - JobFAIR '14
96
Mjesto koje spaja uspješne kompanije i stručan mladi kadar - JobFAIR '14
Udruženje studenata elektrotehnike Evrope EESTEC, lokalni komitet Sarajevo, ove godine organizuje, šesti po redu, Sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta „JobFAIR '14 – Iskoristi svoju šansu!“. Sajam će se održati 10. i 11. novembra ove godine u Kampusu Univerziteta u Sarajevu.
JobFAIR pruža razne mogućnosti, kako studentima tako i poslodavcima. Studenti imaju priliku da lično razgovaraju sa predstavnicima firmi i da ostvare kontakte, da se informišu o tome šta poslodavci očekuju od njih i koje vještine su poželjne za njihovu struku te da na osnovu toga rade na usavršavanju ličnog profila. Još jedna od prednosti je i mogućnost ostavljanja CV-a u CV bazu podataka, što predstavlja šansu više da ih poslodavci pozovu na razgovor za posao, navode organizatori.

Tokom Sajma predstavnici kompanija učesnica imaju priliku upoznati studente sa načinom rada unutar kompanije, programima zapošljavanja, usavršavanja i praksi koje imaju te im pružiti detaljne informacije o profesionalnoj i ličnoj karti koju potencijalni uposlenici trebaju ispuniti. Bitno je naglasiti da je JobFAIR organizovan isključivo od strane studenata i to je još jedna činjenica koja ga izdvaja od ostalih sajmova zapošljavanja.

Ovogodišnjim Sajmom će se još jednom pokazati da Bosna i Hercegovina ima kvalitetan mladi kadar te da su studenti aktivni i da ne čekaju, nego sami stvaraju šansu za sebe i za svoje kolege, dodaju u saopštenju.

JobFAIR je idealna prilika da kompanije upoznaje studente sa onim čime se bave i kakvi zaposlenici im trebaju, a ujedno i pronađu stručan mladi kadar na jednom mjestu. Ovom prilikom EESTEC LC Sarajevo poziva sve kompanije koje žele učestvovati na Sajmu, da se jave putem e-mail adrese [email protected] Više informacija možete pronaći na oficijelnoj stranici Sajma, stoji na kraju saopštenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: