Posao
0

Medijska kampanja Caritasa: Posao u inozemstvu - dobra prilika ili prijevara?

FENA
Caritas Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine zajedno s Američkim Caritasom (Catholic Relief Services - CRS), uz potporu Ureda državnog koordinatora za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih imigracija, s kojim je još prošle godine potpisan Memorandum o suradnji, provodi već duže vrijeme projekte koji imaju za cilj zaustavljanje trgovine ljudima u Bosni i Hercegovini.

Ove godine, kao nastavak prošlogodišnje kampanje "Tražite posao? Zašto da ne – ali budite oprezni", Caritas BK BiH provest će medijsku kampanju pod nazivom "Posao u inozemstvu – dobra prilika ili prijevara?", javila je Katolička tiskovna agencija.

U ovom segmentu djelovanja Caritas će imati priliku, osim rada u lokalnim zajednicama, uraditi nešto i na razini Bosne i Hercegovine.

Kampanja će biti usmjerena na radio, televiziju i tisak, a preko župa bit će realizirana i u malim sredinama iz kojih najčešće i potječu žrtve trgovine ljudima.

Sve aktivnosti će biti realizirane u suradnji s Uredom državnog koordinatora kao i prošle godine.

S ciljem realiziranja medijske kampanje u Caritasu planiraju tijekom mjeseca lipnja u svim tiražnijim novinama izdati oglase za posao s upozorenjima.

Osnovna ideja je realizirati kampanju uoči svjetskog dana borbe protiv trgovine ljudima koji se obilježava 26. lipnja.

Drugi dio medijske kampanje bio bi usmjeren na župne zajednice. Za ovu medijsku kampanju također bi se tiskali plakati i letci koji će sadržavati dijelove Vatikanskog dokumenta o trgovini ljudima "Žene s ulice" kojim bi se senzibilizirali svećenici i vjernici o ovoj problematici.

Kroz ovaj dio medijske kampanje obuhvatili bi se i veliki broj ruralnih sredina iz kojih, najčešće, žrtve i potiču. Ova aktivnost bi se počela realizirati u mjesecu rujnu.